Politikere kræver helt nye tiltag efter seneste skudepisode

Både Socialdemokratiet og Konservative i Københavns er ude med nye forslag til, hvad man skal gøre for at få stoppet bandekrigen på især Nørrebro.

Man troede snart ikke, den verserende bandekonflikt kunne blive værre, men i går nåede den endnu et nyt højdepunkt - eller lavpunkt.

quote Skyderierne på Nørrebro er nu nået et så uacceptabelt niveau, at der er behov for en national handlingsplan for området.

Lars Aslan, Medl., Folketinget, Soc.dem.

Omkring kl. 19 i går aftes blev tre personer med tilknytning til bandemiljøet ramt af skud ved krydset mellem Rovsinggade og Tagensvej. Den ene af de tre skudramte var dræbt, da politiet kom frem.

Skudepisoden er bare den seneste af et antal efterhånden utallige skudepisoden i området mellem Nørrebro, Nordvest og ydre Østerbro, og med gårsdagens dødelige udgang af det seneste skyderi kræver flere politikere nu nye tiltag for at få stoppet bandekonflikten.

- Når et bestemt sted i landet skal lægge ryg til så mange skyderier, ja så er det hele Danmarks problem, siger Lars Aslam, der er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet og valgt på Nørrebro. Han tilføjer:

- Skyderierne på Nørrebro er nu nået et så uacceptabelt niveau, at der er behov for en national handlingsplan for området, siger Lars Aslan, hvis familie bor på Tagensvej, hvor skyderiet skete.

GPS-fodlænke

På den anden side af den politiske fløj er også Konservative i København klar med et nyt forslag, der forhåbentligt kan være med til stoppe bandekonflikten.

De foreslår, at alle dømte med betingede straffe og alle prøveløsladte skal bære en GPS-fodlænke, så man på den måde hurtigt kan afklare, om de har befundet sig i nærheden af et skyderi.

quote Skudepisoden i går aftes ville hurtigt kunne opklares, hvis man straks efter kunne tjekke, om nogen af de kendte kriminelle har været inden for 100 meter fra gerningsstedet,

Jakob Næsager, Spidskandidat, Kons., København

- Skudepisoden i går aftes ville hurtigt kunne opklares, hvis man straks efter kunne tjekke, om nogen af de kendte kriminelle har været inden for 100 meter fra gerningsstedet, siger Jakob Næsager, der er gruppeformand for Konservative i København.

- Vi vil ikke finde os i, at der skydes i byens gader. Det skal stoppes. Vi kan undgå, at konflikten eskalerer, ved hurtigere at få opklaret mulige gerningsmænd, siger han.

Jakob Næsager tilføjer yderligere, at man også vil kunne bruge gps-systemet til at tjekke, om nogen af de kendte kriminelle i dagene op til eksempelvis gårsdagens skuddrab har været på stedet for at lave research.

Socialdemokratiet vil i stedet have Jakob Næsagers partifælle justitsminister Søren Pape Poulsen til at fremlægge en plan, der skal målrettes Nørrebro og sikkerheden for beboerne. Beboerne frygter nemlig, at gårsdagens skuddrab kun vil få bandekonflikten til at eskalere yderligere. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik