Politikere klar med millioner til 1813

Flere af Regions Hovedstadens politikere står i dag nærmest i kø for at love flere penge til den udskældte akuttelefon 1813.

Venstres Martin Geertsen går endda så langt, at han er klar med op mod 40 mio. kr. til ordningen, hvis det er det der skal til, for at akutberedskabet kommer i rette gear. Også De Radikales Charlotte Fischer er, ifølge Berlingske, klar med flere penge.

Læs også: Få 1813 til at fungere.....

Hos De Konservative, der hele tiden har været modstandere af Akuttelefonen, kalder man tilbuddene fra den regionale pengekasse hovedløse:

"Nu må vi stoppe den her gavebod. Når det nu ikke har virket at sætte sygeplejesker i "front line" på 1813, så hjælper det jo ikke at smide endnu flere penge efter dem. Ikke et ondt ord om sygeplejerskerne, men vi skal have lægerne tilbage i den primære patientkontakt. Så vi må se at få lavet en aftale med de praktiserende læger, alt andet er uforsvarligt over for patienterne", siger Hovedstadsregionens konservative leder, Mette Abildgaard til TV2/Lorry.

Ifølge Mette Abildgaard, vil eventuelle ekstrabevillinger betyde, at 1813 Akuttelefonen vil blive dyrere end den gamle lægevagtordningen.

De konservatives udmelding møder opbakning fra Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen

Samtidig viser et nyt notat fra regionens egne embedsmænd, at der er alvorlige problemer med visitationen og henvisninger af patienter med meningitis og graviditeter uden for livmoderen.

Se hele historien kl. 19.30

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere