Politikere kæmper for privat vagtværn på voldsplaget station

Hørsholms politikere vil indsætte privat vagtværn på Kokkedal Station, der har været plaget af vold.

7-Eleven-kiosken på Kokkedal Station er den eneste i landet, der kun tilbyder lågesalg efter klokken 19.00.

Personalet er nemlig flere gange blevet udsat for trusler om vold eller vold, og stationen har derfor i lang tid haft et dårligt ry.

quote Forældre tør ikke sende deres børn i retning af Kokkedal Station, og de ældre vil ikke bruge stationen.

Peter Antonsen, Borgerlisten, formand for Miljø- og Planlægningsudvalget i Hørsholm

Nu ønsker politikerne at undersøge mulighederne for at indsætte et privat vagtværn på stationen for at bekæmpe de unge uromagere, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det ønsker man på trods af, at DSB af to omgange har indsat vagtværn og droppet det igen, fordi man kom frem til, at kun politiet kunne håndtere uromagerne.

- Vi er nødt til at tage utraditionelle metoder i brug, for vi kan ikke accepetere, at der er utrygt på Kokkedal Station. Det vil jeg som borgmester ikke acceptere, siger Morten Slotved, Kons., borgmester i Hørsholm ifølge Frederiksborg Amts Avis. 

Han mener, at et eventuelt vagtværn skal være et supplement til politiet, der ikke kan være på stationen hele tiden.

- Vi kan ikke bare opgive, når der er mennesker, der er utrygge.  Forældre tør ikke sende deres børn i retning af Kokkedal Station, og de ældre vil ikke bruge stationen, siger Peter Antonsen, Borgerlisten, formand for Miljø- og Planlægningsudvalget. 

Flere metoder har været i spil

Kokkedal Station har været diskuteret bredt på Hørsholm Rådhus. 

Her har de Konservative foreslået at ændre navnet på stationen til Hørsholm Station. Tanken var, at et navneskift skulle ændre stationens dårlige ry. 

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Derudover har man skabt bedre belysning og beskåret træer, så stationen føles mere tryg.

Nordsjællands Politis statistik viser, at antallet af kriminelle hændelser på stationen er faldende over de sidste fire til fem måneder. 

Det kan skyldes, at flere af gruppen er blevet fængslet, men måske er det også bare vejrets skyld, viser et notat fra et tryghedsmøde holdt mellem Fredensborg Kommune, Hørsholm Kommune, DSB og Nordsjællands Politi.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik