Politikere glæder sig over Jagtvej 69-planer

Der er glæde at spore i både Borgerrepræsentation og blandt naboerne til den omstridte grund på Jagtvej 69 efter planerne for en containerlandsby for hjemløse er kommet frem.

Den voldsomme ballade i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset for ti år siden er langtfra glemt på Nørrebro.

Alligevel er der stor begejstring over de nye planer for det kommende hjemløseprojekt på grunden.

Ejeren af Jagtvej 69-grunden vil låne grunden på Jagtvej 69 ud til initiativgruppen Vendepunktet, der vil lave en containerby for hjemløse.

Nogle meter fra Jagtvej 69 ligger en dyrehandel. Her glæder Adam Vind sig over, at den nøgne og debatomstridte grund snart får en ny start.

quote Super fedt initiativ

Adam Vind, nabo til Jagtvej 69

- Super fedt initiativ, siger Adam Vind til TV 2 Lorry.

Sådan lyder reaktionen på gaden foran den tomme Jagtvejs-grund også.

- Jeg synes, det er så synd for dem, at de ikke har nogle steder at være. Også når man ser, at de sover på bænke og sådan noget, siger Helle Grønvall og tilføjer:

- Dem har jeg meget ondt af, så jeg synes, at det er en god idé.

Det er We Architecture og arkitekten Erik Juul, der i samarbejde med det private projekt Vendepunktet, har skabt en forslag til, hvad Jagtvej 69 i fremtiden kan byde på.

quote Vi skal skabe en landsby, et fællesskab, bestående af containere, hvor vi ligesom samler alle tilbud 'inhouse'

Bjarne Ove Nielsen, medstifter af Vendepunktet

- Vi skal skabe en landsby, et fællesskab, bestående af containere, hvor vi ligesom samler alle tilbud 'inhouse' til de her udsatte mennesker, sagde Bjarne Ove Nielsen, som er medstifter af Vendepunktet, til TV 2 Lorry fredag.

Her er både et mosteri, boliger, værksteder og studierum i støbeskeen hos arkitekterne - og det glæder også Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

- Det synes jeg lyder som en super god idé. Grunden har stået tom i alt for mange år, og vi får mange klager over, at der er alt for meget affald, og der er rotter. Så hvis det kan komme nogen til gavn, er det super fint, siger medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Jakob Næsager (Kons.).

Også hos Enhedslisten i København glæder man sig over initiativet.

quote Det er jo rigtig svært at være imod et initiativ, der skaber bedre vilkår til de unge hjemløse i København

Anne Mette Omø Carlsen (EL), medl. Miljø- og Teknikudvalget

- Det er jo rigtig svært at være imod et initiativ, der skaber bedre vilkår til de unge hjemløse i København. Det er der helt sikkert brug for, siger Anne Mette Omø Carlsen (EL).

Da Ungdomshuset blev ryddet for ti år siden, svor de autonome, at de ville ødelægge fremtidige bebyggelser på Jagtvej 69. Men de trusler bekymrer ikke Borgerrepræsentationen.

- Jeg tror ikke, at der er nogen, som er så hjerteløse, at de laver hærværk mod ungdomsboliger for unge hjemløse. Så jeg tænker, at det er et projekt, som alle kan støtte op om, siger Jakob Næsager. 

Den voldsomme ballade i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset for ti år siden er langtfra glemt på Nørrebro

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik