Politikere fejlkalkulerede: Togstop til supersygehus nedlægges

I fremtiden stopper DSBs tog ikke længere på det stop, der ligger nærmest det kommende supersygehus i Køge. Politiker: - Vi har måske sovet i timen.

I 2015 underskrev DSB og Transportministeriet en ny 10-årig togkontrakt.

Blandt mange andre ting fremgår det blandt andet i kontrakten, at Ølby Station nedlægges ved udgangen af 2018 og derefter ikke figurerer i DSBs køreplaner.

quote På et tidspunkt får vi en fornemmelse af, at der var et problem her

Peter Jacobsen (DF)

Den beslutning har politikerne i Køge Kommune kæmpet for at omstøde lige siden, da stationen er det nærmeste stop på Lille Syd-banen til det kommende supersygehus - men uden held. Det skriver Dagbladet.

Men selvom supersygehuset er et regionalt anliggende, har politikerne i Region Sjælland ikke rørt på sig i sagen. 

Regionspolitikere: - Vi har måske fejlkalkuleret

Ifølge næstformand i Region Sjælland og formand for regionens trafikudvalg, Peter Jacobsen (DF), skyldes det, at Region Sjælland ganske enkelt har undervurderet sagen.

- På et tidspunkt får vi en fornemmelse af, at der var et problem her. Men vi har hele tiden også haft en fornemmelse af, at man ville finde en løsning på det, siger Peter Jacobsen til Dagbladet og tilføjer:

- Nu kan vi så konstatere, at vi slet ikke er der i virkeligheden. Vi har fra regionsrådets side måske fejlkalkuleret problemstillingen en smule.

quote Vi har fra regionsrådets side måske fejlkalkuleret problemstillingen en smule

Peter Jacobsen (DF)

Hvis problematikken alligevel står til at løse, er der dog flere forhindringer forude for opretholdelsen af togstoppet.

Banedanmark: 100 millioner kroner for opgradering

Ifølge Dagbladet har Banedanmark anslået, at det vil koste i omegnen af 100 millioner kroner at opgradere sporerne på strækningen, så togene på Lille Syd-banen og Østbanen begge kan holde ved Ølby Station.

Nedlæggelsen af stoppet på Lille Syd-banen skyldes nemlig, at den nye letbane mellem København og Ringsted åbnes i december 2018. 

I den forbindelse omlægges flere strækninger fra både Lille Syd-banen og Østbanen, som begge kører forbi Køge Station, Ølby og den nye Køge Nord Station.

Som sporforholdene er i dag, vil begge linjer ikke kunne stoppe på Ølby Station, uden at det vil resultere i flaskehalse og lange rejsetider.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik