Politikere dropper karakterfri skoler i København

SF i København har foreslået, at folkeskoler skal kunne forsøge sig med at undlade at give karakterer, men det blev onsdag nedstemt. I stedet har politikere vedtaget fem anbefalinger.

Der kommer ikke til at være karakterfri folkeskoler i København lige foreløbig.

Et flertal i Københavns Børne- og Ungdomsudvalg har onsdag stemt nej til SF's forslag om at søge om dispensation hos Undervisningsministeriet, så nogle skoler helt kan undgå at bruge karakterer i en forsøgsperiode.

Det sker, selvom et flertal i Københavns Borgerrepræsentation tidligere har givet udtryk for, at de var positive overfor forslaget.

I stedet har politikerne i Børne- og Ungdomsudvalget vedtaget fem anbefalinger, der også skal forbedre trivslen i folkeskolerne. Alle københavnske skoler opfordres blandt andet til at skrue ned for brugen af karakterer.

Politikernes fem anbefalinger til de københavnske folkeskoler:

Anbefalingerne er blevet vedtaget på baggrund af et ændringsforslag fra børne- og ungdomsborgmesteren.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at der har været bred opbakning til anbefalingerne. Det har fra første færd været min intention at gøre noget ved trivslen i de københavnske folkeskoler, for jeg er sikker på, at det også hænger sammen med elevernes indlæring, lyder det fra børne- og ungdomsborgmesteren, Jesper Christensen (S).

- Jeg havde gerne set, at det var mere ambitiøst. Jeg ville gerne have, at vi måske havde 10 skoler, der ville gå forest og finde nogle bedre evalueringsformer, siger udvalgsmedlem Klaus Mygind (SF) og fortsætter:

- Jeg er dog glad for, at vi nu får sendt et signal om, at karakterer kan mindske trivslen, og vi får anbefalet lærerne, at de skal prøve at give evalueringer på en anden måde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Mandlige pædagoger

Forslag godkendt: Nu kan flere komme hurtigere gennem pædagoguddannelse

plejehjem.jpg

playLokker med højere løn: Kommune vil have flere ind på sosu-uddannelse

flodin1.jpg

playVirtuel undervisning saboteret med høj musik og porno

Cilla ellærling

playKvindelig elektrikerlærling med opråb: - Vi kan lige så meget, som mændene kan

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere