Politikere ærgrer sig over nedlukning af skoler efter lav smitte: "Det er tosset"

Rektor for Gefion Gymnasium mener ikke, en nedlukning af gymnasiet vil hjælpe på smittetallene i det sogn, de ligger i, og nu vil flere politikere ændre reglerne.

Sankt Pauls Sogn i København oplevede i denne uge 22 smittede over en periode på 20 dage, og derfor blev det lille sogn omfattet af de nye regler om automatisk nedlukning.  

Sognet blev dermed det første sogn i København, der blev lukket midlertidigt ned, men det fik også konsekvenser for Gefion Gymnasium, der har 1250 elever og 130 ansatte, som alle blev hjemsendt. 

Derudover blev også Sølvgade Skole og Nyboder Skole lukket ned og elever og ansatte sendt hjem. 

Få elever bor i sognet

Men ifølge rektor for Gefion Gymnasium, Birgitte Vedersø, hjælper en lukning af det store gymnasium formentlig ikke på at nedbringe smitten i sognet. 

- Det tror jeg ikke, fordi vores elever bor ikke i området. 97 procent af dem kommer ind på cykel eller med bus hver morgen, de går ind på en skole, hvor vi ingen smitte har – det ved vi hundrede procent – og så går de hjem igen uden at være i kontakte med det her sogn, så at vi bliver lukket har ingen effekt, siger Birgitte Vedersø til TV 2 Lorry. 

Og det synspunkt møder opbakning i Folketinget hos Martin Gertsen (V), der mener, reglerne for nedlukning af sogne er alt for rigide. 

- Vi synes, at det er en tosset model, den er alt for firkantet. Det forsøgte vi også at forklare sundhedsministeren, da vi diskuterede det, og det endte med, at da sagen var igennem vores epidemiudvalg, der stemte vi imod det, siger Martin Gertsen til TV 2 Lorry, og peger blandt andet på, at der er et misforhold mellem beboere og elever på eksempelvis gymnasiet. 

Vil rette op på regler

- Og så må man sige, at i en by som København, hvor sognene er ret små, der ser man jo de her vanvittige eksempler, hvor en skole bliver lukket ned, selv om den kun har 2,6 procent af eleverne i det sogn den ligger i.

Men også hos regeringens støtteparti Enhedslisten, ser de med positive øjne på at ændre i de nuværende regler.

- Det er klart, der er nogle uhensigtsmæssigheder i den måde, som den automatiske nedlukning er skruet sammen på nu, og det er også noget af det, man skal se på i forbindelse med den justering, vi skal lave af aftalen i næste uge. Det er noget af det, vi skal have rettet op på, for det er klart, at det giver ikke rigtig nogen mening, siger Peder Hvelplund, der er sundhedsordfører for Enhedslisten i Folketinget. 

Fakta om sognenedlukning:

Automatisk nedlukning af sogne sker, når følgende tre parametre ALLE er opfyldt:



Incidensen i et sogn overstiger 400 smittede pr 100.000 borgere pr uge - I Sankt Pauls Sogn ligger dette tal dags dato på 469



Der er registreret mere end 20 smittede de seneste 7 dage - I Sankt Pauls Sogn ligger dette tal dagsdato på 22 



Positivprocenten er på 2% eller mere - I Sankt Pauls Sogn ligger dette tal dags dato på 3,3%


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik