Politiker skamroser taxachauffør for "ekstrem empati"

En taxachauffør havde fredag aften en kunde, der ikke vidste, hvor han selv boede. Men i stedet for at smide ham ud på gaden, greb chaufføren telefonen.

Den konservative politiker på Frederiksberg, Pernille Høxbro, lå i sin seng fredag aften klokken 23.00, da hun fik et opkald fra et ukendt nummer.

Da hun tog telefonen, fik hun en taxachauffør i røret, der spurgte, om hun kendte hans kunde.

- Han fortalte, at han kørte rundt med en person, som ikke vidste, hvor han boede. De havde været helt på Amager. Det eneste, han havde på sig, var et visitkort med bostedet Lioba på, siger hun.

Taxachaufføren havde derfor googlet bostedet, og fordi Pernille Høxbro er socialudvalgsformand på Frederiksberg, dukkede hendes navn op.

På bostedet bor blandt andre personer, der både har en psykisk lidelse og er misbrugere.

quote Det var så gribende, at en taxachauffør tog sig tid til at finde en svag persons hjem og vise ham omsorg.

Pernille Høxbro, socialudvalgsformand, Frederiksberg, Konservative

Pernille Høxbro kendte ikke manden, men hun kunne ikke lade sagen ligge.

- Jeg blev rørt. Det var så gribende, at en taxachauffør, der kan køre røven ud af bukserne fredag aften, i stedet tog sig tid til at finde en svag persons hjem og vise ham omsorg, siger hun. 

Ville ikke sparke manden ud

Asef Khatak kører taxa for Dantaxa som studiejob, og fredag aften er normalt en af de mest travle for ham.

Asef Khatak læser til elektroingeniør på DTU i Ballerup til dagligt. Som studiejob kører han taxa.
Asef Khatak læser til elektroingeniør på DTU i Ballerup til dagligt. Som studiejob kører han taxa.
Foto: Privatfoto

Men da han samler en mand op, der siger, at han bor på Amager, men ikke kan huske adressen, kører han ham alligevel mod øen. 

- Jeg tænkte, at han nok bare skulle have noget luft, og så kommer han på adressen. Men da vi kommer til Amager, kan han stadig ikke huske det, og han har hverken sygesikring eller penge på sig, siger Asef Khatak.

- Normalt ville taxachauffører nok sparke ham ud på det tidspunkt, men jeg kunne godt mærke, at der var noget galt med ham. Jeg ville have haft det dårligt med at sætte ham af et sted, siger han.

I mandens lomme lå visitkortet til Lioba, og sådan endte Asef Khatak med at ringe til Pernille Høxbro.

Manglede en beboer

Pernille Høxbro instruede taxachaufføren til at køre hen til bostedet. I mellemtiden ringede hun til Lioba, hvor hun fik fat på nattevagten, der bekræftede, at de manglede en beboer. På bostedet kan beboerne gå og komme, som de vil.

- Jeg præsenterer ikke normalt mig selv som socialudvalgsformand, men det, tænkte jeg, var relevant her. Nattevagten var helt: "Er der nogen der tager pis på mig"-agtig. Det er ikke hver dag, at man får et opkald fra formanden fredag aften, siger hun med et smil.

Da hun ringede tilbage til taxachaufføren, var han på vej til bostedet, hvor manden blev sat af og kom hjem i seng. Asef Khatak havde på det tidspunkt kørt rundt med ham i 1,5 time. 

- Jeg havde ikke regnet med betaling, men de kom ud med en taxabon. Jeg tænkte bare, at nu ville jeg køre den herre hjem, og så ville jeg køre videre, siger han.

Ekstrem empati

Næste dag sendte Pernille Høxbro en sms til taxachaufføren.

- Jeg ville gerne sige tusind tak til ham. Den empati, han udviste, var helt ekstrem i forhold til, at han jo bare kunne hælde ham ud af bilen, da han ikke kunne betale. Det var enestående, siger hun.

Chaufføren svarede hende: "Jeg mener i det mindste, at vi kan være medmenneskelige overfor hinanden".

Pernille Høxbro har senere delt sin oplevelse af episoden på sin Facebook-profil, hvor kommentarsporet flyder over af roser til taxachauføren.

Hun har planer om at sende ham en kurv og nogle blomster som tak for hans venlighed. Selv synes Asef Khatak ikke, at det var noget særligt.

- Folk spørger tit, hvorfor jeg gør sådan noget, men jeg kan godt lide at løse andres problemer, og jeg bekymrer mig for andre mennesker, siger han.

Her ses Lioba, der er et bosted for personer med dobbeltdiagnoser og for udviklingshæmmede. Bostedet ligger på Frederiksberg.
Her ses Lioba, der er et bosted for personer med dobbeltdiagnoser og for udviklingshæmmede. Bostedet ligger på Frederiksberg.
Foto: Google maps

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik