Politiker raser over ballade i svømmehal: "Fuldstændig grotesk"

Den kommende formand for integrationsudvalget i Greve Kommune vil straffe indvandrerforældre, hvis deres børn laver ballade i svømmehallen.

Der skal sættes hårdt ind over for indvandrerforældre i Greve Kommune, hvis deres børn laver ballade og skaber utryghed i svømmehallen. Forældrene skal blandt kunne fratages offentlige ydelser såsom børnepenge.

Det mener Venstres byrådsmedlem og kommende formand for Greve Kommunes integrationsudvalg, Morten Dahlin.

Reaktionen kommer i kølvandet på en episode søndag i Greve Svømmehal, hvor en gruppe drenge i alderen 10 til 14 år kaldte personalet ludere og skabte sig så voldsomt, at politiet måtte tilkaldes.

Svømmehalsleder Bodil Nielsen oplyser over for TV 2 Lorry, at der var tale om drenge med anden etnisk baggrund. Hun tilføjer, at man tidligere har oplevet problemer, men at det er yderst sjældent, at politiet må tilkaldes.

'Et stigende problem'

Ifølge Venstres Morten Dahlin er uvorne indvandrerdrenge i Greve Svømmehal dog et stigende problem, man kender alt til hos kommunen.

quote Jeg er selv kommet i svømmehal hele min barndom. Men nu skal man have en vagt ansat og politiet til at rykke ud, fordi der kommer drenge og skaber utryghed. Det er fuldstændig grotesk.

Morten Dahlin (V), byrådsmedlem I Greve Kommune

- Vi har haft episoder før. Blandt andet tidligere i år med en hel gruppe af indvandrerdrenge, hvor vi satte hårdt mod hårdt og tog en snak med deres forældre. Både politi og kommune var inde over. Fra politisk hold fik vi flere og flere klager fra borgere, der sagde, at de følte sig utrygge og ikke havde lyst til at tage deres børn med i svømmehallen, siger Morten Dahlin til TV 2 Lorry.

"Fuldstændig grotesk"

I Greve Svømmehal har man ansat en vagt, der skal sørge for ro og orden. Men der måtte alligevel tages hårde midler i brug under søndagens episode, hvor politiet blev tilkaldt og efterfølgende tog en snak med drengenes forældre.

- Det er absurd. Hvad er mere fredeligt end at tage ned og svømme med sine venner eller familie. Jeg er selv kommet i svømmehal hele min barndom. Men nu skal man have en vagt ansat og politiet til at rykke ud, fordi der kommer drenge og skaber utryghed. Det er fuldstændig grotesk, at det bør være nødvendigt, og vi skal på ingen måde acceptere det, siger Morten Dahlin.

Vil sanktionere forældre

Han fortæller, at det er muligt for kommunen at gå ind og sanktionere forældre økonomisk, hvis deres børn ikke opfører sig ordentligt. Han vil derfor forsøge at stramme op på reglerne, når han tiltræder formandsposten i integrationsudvalget den første januar.

- Hvis man er ti år og går ned i en svømmehal og kalder personalet for ludere og skaber så meget ballade, at politiet må tilkaldes, så er der noget helt galt med forældrerollen. Der skal vi turde at sætte hårdt mod hårdt. Det kan blandt andet være, at vi går ind og tager børnepengene fra forældrene, for vi gider ikke finde os i denne her opførsel, siger Morten Dahlin.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik