Politiker og mode-mand hædres af Prinsesse Benedikte

I anledning af Landsforeningen spiseforstyrrelser og selvskades 15 års jubilæum uddelte Prinsesse Benedikte tre priser til personer, der har gjort en forskel.

Det anslås at op mod 75.000 mennesker i Danmark lider af en spiseforstyrrelse, mens hele 80.000 er i risikogruppen for at udvikle en sådan.

Derfor var budskabet til 15 års jubilæet hos LMS - Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade klart: det handler om at gøre en forskel.

I alt tre priser blev uddelt i anledning af jubilæet - alle uddelt til personer, som har været med til at gøre en markant forskel på området indenfor spiseforstyrrelser og selvskade.

Her blev den kendte mode-mand, der også er stylist, TV-vært med mere, Uffe Buchard blandt andet hædret med en pris.

Formanden for LMS, Anne Minor Christensen, stod for uddelingen, og hun havde rosende ord med til Buchard, der de seneste år har kæmpet for normaliserede kropsidealer i modelverdenen.

- Første gang vores veje mødtes tør jeg godt i dag sige, at vi dengang absolut ikke havde samme holdning eller syn på, hvordan en model skulle se ud, sagde formanden og fortsatte:

- Du får denne pris i anledning af LMS' 15 års jubilæum, fordi vi synes, at du har rykket dig i din opfattelse af modellers udseende og ikek været bange for offentligt at sige det i en branche, hvor det ellers har været et tabu.

Også SF-politikeren Özlem Cekic modtog en pris med ordene:

- Måske skyldes det dit særlige fokus på børn og unges udfordringer. Måske skyldes det din dybe interesse og omsorg for udsatte og syge i det hele taget.

- Du får denne pris i anledning af LMS' 15 års jubilæm, fordu du på den politiske scene har demonstreret, at mennesket betyder mere end systemet og gennem eprsonligt engagement været med til at gøre en væsentlig forskel for vores område.

Også overlæge Mette Waadegaard modtog prisen som den vigtigste behandler, da hun, ifølge foreningen, har været med til at gøre en væsentlig forskel i både fagkredse og blandt de syge.

- Du er et fyrtårn bland behandlere gennem din indsats i Dansk Selskab for Spiseforstyrrelser og nu som formand i Nordic Eating Disorder Society. Du er en fagperson med hjertet på rette sted, sagde formanden.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere