Politiker lejer ud på Airbnb og får tilskud

Folketingspolitiker Mette Bock fra Liberal Alliance har en lejlighed i København, som hun lejer ud på Airbnb, samtidig med hun får tilskud fra staten.

Mette Bock er medlem af liberal Alliance og er valgt i Sydjyllands Storkreds, og som mange andre folketingspolitikere har hun også bolig i København.

Men ifølge Ekstrabladet lejer Mette Bock dog sin københavnerlejlighed ud på Airbnb samtidig med, at hun har modtaget det såkaldte 'tilskud til husførelse' fra staten.

Per 1. april 2016 får folketingsmedlemmer nemlig et vederlag på 30.099 kr. i boliggodtgørelse.

Lejligheden i København er blevet lejet ud til 953 kroner per nat ifølge udlejningstjenesten, samtidig med at Mette Bock modtager de 30.099 skattefrie kroner til at dække udgifter ved dobbelt husførelse.

Mette Bock selv siger til Ekstra Bladet, at hun ikke finder det forkert at bruge tjenesten, fordi hun selv ejer lejligheden.

 - Jeg ejer - i modsætning til andre folketingsmedlemmer fra provinsen, min egen lejlighed i København. Jeg betaler selv de fulde udgifter hertil, og modtager således ikke tilskuddet på de cirka 75.000 kroner årligt, som andre medlemmer, der selv har ejet en lejlighed før den nuværende ordning blev indført, kan få, siger hun. 

Inde på Ekstrabladets hjemmeside har historien om Mette Bocks boligsituation affødt mange kommentarer, men hun forstår ikke forargelsen:

- Jeg har svært ved at se baggrunden for forargelsen, jeg ejer selv min lejlighed og har store udgifter i den forbindelse, beløbet skal jo netop dække dobbelt husførelse, siger Mette Bock til TV 2 Lorry.

Og fortsætter:

- Hvis jeg boede i en lejlighed, som var betalt af Folketinget, så kunne jeg ikke leje den ud, men det gør jeg jo ikke, det er min egen lejlighed, fastslår Mette Bock, og forklarer at hun faktisk også selv bruger lejligheden, når hun er København.

Udlejningstjenesten Airbnb har været omdiskuteret, fordi Airbnb ikke offentliggør brugernes indtjening til de danske skattemyndigheder. Dermed kan de danske skattemyndigheder ikke se, om brugerne er skattepligtige af deres udlejningsindkomst.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester smækker med døren: ”Partiet har ikke behandlet mig godt”

ole bjørstorp merete amdisen

Kommentator efter bykongens fald: Dette vil jeg især holde øje med

bykonger

Disse Lorry-bykonger har været borgmestre i længst tid

Ole Bjørstorp

Bykonge vraget og er snart færdig som borgmester - her er afløseren

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere