Politiker: Attentat mod jøder skader Malmø

Flere frygter forstærkede spændinger mellem forskellige grupper i Malmø efter attentat mod jødisk menighed.

Eksplosion ved det jødiske menighedshus i Malmø skader byens anseelse, siger ledende lokalpolitikere.

- Det er klart, at det skader Malmøs ry. Det gør hver eneste skud og hver eneste eksplosion. Og når det er rettet mod menigheder er særdeles alvorligt, siger en ledende socialdemokrat i byrådet, Ilmar Reepalu.

- Det er afskyeligt og forfærdeligt, når der sker noget som dette, siger Reepalu og udtrykker håb om, at politiet hurtigt får fat på alle gerningsmændene, så der ikke opstår nye spændinger i Malmø.

Björn Lagerbäck, forstander for Malmøs dialogforum, som arbejder for bedre relationer mellem byens forskellige grupper, fordømmer i skarpe vendinger eksplosionen.

- Jeg er ikke overrasket. Der er stærke spændinger og etniske og religiøse modsætninger mellem forskellige grupper i byen, siger Lagerbäck og tilføjer:

- Det er en afskyelig handling, som skader de forskellige grupper i byen, og som ødelægger Malmøs gode navn, siger han.

Fred Kahn, som er daglig leder af den jødiske menighed, er bestyrtet over attentatet.

- Jeg blev chokeret over, at det sker nu, og at det overhovedet sker. Der er altid et trusselsbillede mod jødiske institutioner, siger Kahn.

- Trusler, stridigheder og terror er målet med en handling som denne, mener Kahn, som venter, at menighedens fortsatte virksomhed kommer til at lide under trusler udefra. - Vi må forbedre sikkerheden, men vi har ikke penge til det. Pengene fra medlemmerne skulle gå til sociale og kulturelle aktiviteter. Det er en vanskelig tid for os nu, siger Fred Kahn.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik