Politik med mad i munden: Kom til fællesspisning med din politiker

Lejre Kommune har inviteret borgerne til Tallerkentræf - her kan de spise med kommunens politikere.

- Man taler så godt sammen over et måltid.

Sådan lyder det fra Lejres borgmster, Carsten Rasmussen inden aftenens Tallerkentræf, hvor borgere, der har tilmeldt sig, kan få en bid mad sammen med kommunens folkevalgte.

Og interessen har været stor.

Kommunens informationsafdeling oplyser til TV 2 Lorry, at der er cirka 100 pladser til borgerne ved aftenens arrangement, der foregår i Karleby Forsamlingshus. Ved tilmeldingsfristens udløb havde 95 tilmeldt sig. Dertil kommer 16 ud af de 25 medlemmer af kommunalbestyrelsen.

Der er ikke nogen dagsorden ved aftenens fællesspisning, og politikerne skifter plads et par gange i aftenens løb, så flest muligt får mulighed for at stille spørgsmål eller tage en sag op over for de politikere, der deltager.

Og har man ikke nået at tilmelde sig denne gang, så bliver der flere muligheder i årets løb.

Sidste år kom et såkaldt "kernevelfærdsudvalg" i Lejre med en række anbefalinger til det fremtidige arbejde i kommunen, og det gav fokus på fælles ansvar, som borgere, politikere, virksomheder og foreninger har for kommunens udvikling.

Tallerkentræffet er en direkte følge af de anbefalinger.

- Det forudsætter, at vi kender hinanden og taler sammen. Og jeg tror, at sådan en middag kan skabe forbindelser og ideer, som ikke altid opstår i mere formelle sammenhænge, uddyber Carsten Rasmussen.

Næste fællesspisning afvikles den 17. juni.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik