Politihund skambed skoledrenge

To 9. klasseelever fra Roskilde fik sig noget af en overraskelse, da en aggressiv politihund skambed dem ved en nærtliggende folkeskole.

- Stop, eller jeg slipper hunden løs!

Sådan lød de frygtindgydende ord fra en politibetjent mod en gruppe drenge, der sad og hyggede på deres skole i Roskilde en lun lørdag aften i starten af april.

Simon Strate og Rasmus Legarth går i 9. klasse på Tjørnegårdskolen i Roskilde.

På grund af deres unge alder kan de ikke gå på diskotek, og da der ikke var nogen privatfester i at tage til, valgte drengene derfor at sætte sig i skolegården på Sankt Jørgens Skole sammen med nogle venner og drikke lidt øl.

Senere sluttede flere andre, som Rasmus og Simon ikke kendte, sig til sammenkomsten på skolen.

Omkring klokken 23.00 forlod de to venner skolen for at gå Mc Donalds og derefter hjem i seng. Da Simon og Rasmus krydser skolens fodboldbane på vej mod aftenburgeren, bliver de og de kammerater, der blev tilbage ved skolen, anråbt af en mand.

- Han sagde ikke, han var fra politiet, og vi troede ikke, at det havde noget med os at gøre. Derfor fortsatte vi hjemad, siger Rasmus Legarth til Roskilde Avis.

Manden, der senere viste sig at være politibetjent, havde tændt en lommelygte mod gruppen ved skolen, hvor der angiveligt var klatret en eller et par unge op på taget, skriver avisen.

Herefter slap han sin hund løs, og den satte kursen mod Simon Strate og Rasmus Legarth, som var ved at krydse fodboldbanen. 

Politihunden angreb først Simon, og herefter Rasmus. Det er særligt Rasmus, der bliver skambidt af politihund i hans venstre arm.

På trods af politibetjentens anråb til hunden, slipper den først, da Simon får trukket Rasmus op på en bænk, skriver Roskilde Avis.

Ifølge drengene sagde betjente, at hunden var arrig, og de derfor skulle holde sig på fem meters afstand. Roskilde Avis fortæller også, at hunden først faldt ned, da betjenten lagde sig ovenpå den, og holdt dens hoved mod jorden med sit knæ.

Betjenten forklarede efterfølgende drengene, at det var på grund af uro på taget, at han slap hunden løs - en hændelse, som hverken Simon eller Rasmus var en del af.

Efter bidderiet fulgte betjenten Rasmus hjem, hvor Rasmus fremviste sin bid til forældrene.

- Han giver både Rasmus og mig hånden og siger undskyld, siger Mette Legarth og fortsætter:

- Han forklarer, at han troede, der blev begået hærværk, og at han derfor slap hunden løs.

- Betjenten erkender, at drengene er uden skyld, og at de ikke skulle være bidt, men at de ikke havde noget at gøre på skolen, siger Mette Legarth til Roskilde Avis.

Efter et par dage trak betjenten dog sin undskyldning tilbage og fortalte, at der ikke var tale om en decideret undskyldning for at slippe hunden løs, fortæller Mette Legarth til Roskilde Avis.

- Betjenten mener nu, at det var berettiget, at han sendte hunden efter dem, da de både var fulde, ville begå indbrud og lavede hærværk. Dette sagde han telefonisk både til Simons far og efterfølgende til min mand.

Efterfølgende har begge familier klaget til politiet over, at hunden blev sluppet løs på de sagesløse drenge, og sagen behandles nu af den Uafhængige Politianklagemyndighed.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik