00:16

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Politiformand tvivler på racismeanmeldelse

Formanden for Nordsjællands Politiforening undrer sig over anmeldelse fra anonyme betjente

Racisme og opfordring til brud på retsplejeloven.

Det er alvorlige sager, der fremgår af den anmeldelse, som er indgivet mod tidligere politiinspektør i Nordsjællands politi, Flemming Drejer og ledelsen hos Nordsjællands politi i øvrigt.  Men Tom Steffensen, formand for Nordsjællands Politiforening, har svært ved at tro på sagen.

-Jeg tror simpelt hen ikke på, at det er politifolk, der står bag en anonym anmeldelse på noget, der er foregået for flere år siden, siger han til TV 2 Lorry.

Tom Steffensen siger, at det ligger i politifolks DNA, at de reagerer her og nu, hvis de konstaterer et eller andet ulovligt.

Det var Radio24syv, som tidligere i dag fortalte om sagen, der nu efterforskes af Den uafhængige Politiklagemyndighed. Læs historien om det her.

Anmeldelsen skulle være indgivet af en række anonyme betjente fra Nordsjællands Politi, og det er altså den del af historien, Tom Steffensen betvivler.

Ifølge Radio24syv blev anmeldelsen indgivet på baggrund af en intern mail, hvori politiledelsen beskrev østeuropæere som "svindlere" og "platugler".

Ledelsen i Nordsjællands politi har fortsat ingen kommentarer til sagen.