Politiforbundet bifalder flere betjente

Politiet skal have en ekstrabevilling til at udstationere flere betjente i boligområder, siger forbund.

Politiforbundet bifalder justitsminister Morten Bødskovs (S) ønske om at få afsat flere betjente til de udsatte boligområder. Men det må ikke ske på bekostning af den øvrige politiindsats, siger formanden, Peter Ibsen.
      - Det er en god idé med flere betjente i de områder, men det afhænger af, hvordan det bliver indført. Det skal være betjente af panserbassetypen med et bredt udsyn til at have med det at gøre, og som kender området og de lokale unge, siger Peter Ibsen.
      Han forudsætter også, at politiindsatsen sker i et samarbejde med skoler, klubber og den slags institutioner inden for det såkaldte SSP-samarbejde.
      - Men så er det også min overbevisning, at en øget indsats vil have en gavnlig virkning. Men det vil det ikke have, hvis der bare bliver tale om ekstra betjente som rykker ind og ud, siger Peter Ibsen.
      Han er dog skeptisk over for justitsministerens varsling om, at pengene til den ekstra indsats i de udsatte boligområder skal tages fra politiets nuværende budgetramme.
      - Det er økonomisk knappe tider. Men man skal være klar over, at de folk så skal gå fra andre steder, siger Peter Ibsen.
      Han er også skeptisk over for ministerens melding om, at de ekstra betjente skal finansieres i kraft af en igangværende rationaliseringsproces.
      - Jeg vil ikke afvise, at man kan finde nogle penge ved at rationalisere. Men så bør den gevinst komme politiet til gode, siger Peter Ibsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Lyngby

Unge dømt - narrede ældre til at købe guldbarrer

Knivstik

Mand stukket ned i Indre By

Knivstik Valby

Dræbte 27-årig med kniv og forsøgte at dræbe to andre - nu har 20-årig fået sin straf

20200517-194837-A-1920x1277we

Bankede døtres hoveder ind i radiator: Nu har far fået dom for 13 års mishandling

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere