Politiets trussel virker: 80 skyldnere har meldt sig selv

Nordsjællands Politi har truet med at afhente dårlige betalere om natten eller på jobbet. Nu har 80 skyldnere meldt sig selv.

80 skyldnere har på det seneste meldt sig selv i fogedretten i Helsingør.

Det er sket, efter Nordsjællands Politi for et par uger siden meldte ud, at de ville afhente de dårlige betalere i hjemmet om natten eller alternativt på jobbet i dagstimerne. 

- Det er nødvendigt at gøre nu, fordi vi nu har flere sager, end vi har haft tidligere. Så lige nu prioriterer vi at fokusere på det, sagde politikommissær Henrik Sejer fra Nordsjællands Politi dengang til TV 2 Lorry. 

Det har gjort indtryk

Nordsjællands Politi kører i øjeblikket en kampagne mod de personer, der er efterlyst til at møde i fogedretten. 

- Det foregår rent praktisk ved, at vi lægge skyldnersagerne ned til de politifolk, som arbejder om natten. Vi vil herefter tage ud og opsøge folk om natten, og hvis vi træffer folk på deres bopæl, vil vi anholde dem, tage dem med ind på politistationen, hvor de kommer til at sidde hos os og vente indtil fogedretten åbner, fortalte Henrik Sejer ved kampagnens start. 

- Alternativt kører vi ud i dagtimerne og finder dem. Det kan være på deres bopæl eller på deres arbejdsplads.

Og det er der tilsyneladende mange, der gerne vil undgå. I retskredsen, som dækkes af Retten i Helsingør, har det i hvert fald medført, at 80 skyldnere har meldt sig selv, før de skulle hentes.

- Det er vores indtryk, at det virkelig har gjort indtryk, at folk har læst, at vi kan finde på at vække dem i hjemme og måske mest skræmmende at hente dem på deres arbejde, fortæller politikommissær Mogens Mogensen til Frederiksborg Amts Avis. 

Antallet af tilbagetrækninger af indkaldelser til fogedretten plejer normalt at være på 10-12 stykker.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik