Politiets opfordring: Vær en god nabo i vinterferien

Vinterferien står for døren, og det har indbrudstyvene desværre også luret. Heldigvis kan du både forebygge indbrud hos dig selv - og din nabo.

”BRACE YOURSELVES WINTERFERIE IS COMING”

Sådan lyder teksten på et billede, som Nordsjællands Politi torsdag har postet på Facebook – selvfølgelig med reference til hit-serien “Game of Thrones”.

Bag det dramatiske og lettere humoristiske udtryk gemmer sig dog et mere alvorligt budskab: Når vinterferien skydes i gang lørdag, plejer det desværre også at være sæson for indbrud.

Hjælp din nabo - eller bed selv om hjælp

Derfor har politiet en række klare opfordringer.

Du kender sikkert godt de fleste. Men derfor skader det ikke med en genopfriskning, før du forlader hytten - om det så er for kortere eller længere tid.

Hovedbudskabet fra Nordsjællands Politi er, at man både kan hjælpe sig selv – men i høj grad også kan hjælpe sine naboer, mens de er væk fra deres hjem:

- Det vigtigste er, at der ser beboet ud. Så det ikke lyser ud af det, at det ikke er nogen hjemme, siger Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi.

Udover at man selv tænder lys og får det til at se lidt ”rodet” ud i hjemmet, kan ens nabo for eksempel smide en pose i skraldespanden, parkere sin bil i indkørslen og skovle sne. 

- Og så kan man jo stadigvæk nå at tilmelde sig Nabohjælp, opfordrer Henrik Suhr.

Hold øjnene åbne

Derudover gælder det om at holde øjnene åbne i sit nabolag: Har noget ændret sig fra ”normaltilstanden”? Er der mistænkelige køretøjer, som ikke hører til?

Kvikke naboer letter også arbejdet for politiet:

- VI kan ikke have en patruljevogn på hvert gadehjørne, siger Henrik Suhr.

Hvis man ser noget mistænkeligt, kan politiet kontaktes på telefonnummer 114. Noterer man nummerpladen eller tager et diskret billede af bilen, er det en særlig stor hjælp for politiet.  

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik