Politiets nye campingvogn skal bekæmpe hashhandel

Københavns Politi har taget et nyt værktøj i brug i Københavns Nordvestkvarter. En autocamper skal være med til at genoprette ro og tryghed i området.

De fleste forbinder autocampere med sol og ferie. Men i Københavns Nordvestkvarter er politiets nye autocamper blevet en afgørende brik i en helt ny tryghedsskabende indsats.
 
Strategien er simpel - autocamper ind - ballademagere og hashhandlere ud.

Kvarteret ved Smedetoften og Birkedommervej har gennem et stykke tid været hårdt plaget af unge, der sælger hash, råber efter forbipasserende og generelt skaber utryghed.

- Vi har fået flere henvendelser om utryghedsskabende personer, som opholder sig i det her område. Derfor har vi besluttet, at gøre noget ud over det sædvanlige. Vi fundet på en lidt kontroversiel løsning, vi har lånt Vestegnens Politis autocamper, som er sådan en lille rullende politistation, siger Riad Tolba som er politikommissær og leder af Lokalpolitiet Nordvest til TV 2 Lorry.

Målet er derved, at være mere synligt til stede i området. 

- Vi håber at genskabe den tryghed, som borgerne savner derude. Når flere unge tager opstilling samme sted over længere tid og råber efter forbipasserende, så kan det virke enormt utrygt. Målet er at få dem spredt, så de ikke tager opstilling i området mere, siger Riad Tolba.

Indsatsen med autocamperen er en del af Københavns Politis såkaldte 'Din Betjent-strategi,' der handler om synlighed og tryghed.

Det lokale ejendomsselskabet FSB ser positivt på, at Politiet tager alternative metoder i brug. Ejendomsfunktionærer i FSB har gentagne gange meldt ballademagerne i området til politiet, så ejendomsselskabet håber, at politiets indsats bliver fulgt op. 

 - Om det virker vil tiden vise, men der vil stadig være brug for længerevarende samarbejder for at skabe de gode resultater," siger FSB's formand Birthe Qasem til TV 2 Lorry i dag.

På vestegnen har politiet i flere år benyttet sig af autocampere, for at komme tættere på borgerne. Københavns Politi har lånt autocamperen af Københavns Vestegns Politi i foreløbigt 2 uger.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik