Politiets anbefalinger: Sådan skal du gøre til New Firm

Flere tusinde foldboldfans valfarter i dag til den Københavnske vestegn, når Brøndby IF tager imod FC København i lokalderbyet, der kaldes New Firm. Her er politiets anbefalinger.

Søndag klokken 16.00 sparkes lokalderbyet mellem Brøndby IF og F.C. København i gang på Brøndby Stadion.

Kampen, der blandt fadølslæskende fodboldmunde kaldes 'New Firm', er på papiret en af de mere spændende af sin slags, når den sammenlignes med tidligere opgør.

Man skal nemlig helt tilbage til den 31. spillerunde i sæsonen 2008-09, siden holdene sidst var i direkte duel om førstepladsen i Alka Superligaen.

I denne sæson har hverken Brøndby eller FCK tabt kampe i ligaen, og ligger derfor på første- og andenpladsen i ligaen. Det eneste, der skiller holdene, er derfor målscore, hvor Brøndby fører med en målstatisik på 22 mål og fem bolde bag egen keeper mod FCKs statistik på 16-3.

Opbakningen fra lokalpatrioterne fejler som regel heller ikke noget, og Københavns Vestegns Politi forventer i dag, at 22.500 fodboldfans i dag vil indfinde sig på lægterne.

Den store opbakning og klubbernes interne historie, der blandt andet rummer slogans som 'Slaget om København', gør, at politiet derfor vurderer derbyet som en højrisikokamp.

Skal du til Brøndby for at se fodbold i dag, bor du i området, eller skal du blot passere stadionområdet, så har Københavns Vestegns Politi samlet en række informationer, der kan vise sig at blive ganske nyttige.

Store trafikale ændringer

Både før og efter kampen vil der være store trafikale ændringer omkirng Brøndby Stadion.

Politiet forventer, at flere veje kortvarigt bliver lukket, ligesom mange busruter bliver omlagt og der vil blive indsat ekstrabusser i området.

Særtog

DSB indsætter særtog for FCKs fans fra Østerport Station klokken 13.15. Toget kører direkte til Brøndbyøster Station, og ankommer der klokken 13.38.

Der er ligeledes planlagt særtog tilbage omkring klokken 19. 

FCKs fanrute

Københavns Vestegns Politi anbefaler FCK-fans at bruge følgende ruter til og fra Brøndby Stadion fra stationen:

Brøndbyøster Torv, Brøndbyøster Boulevard, Brøndbyøstervej, Højstens Boulevard, Park Allé og Brøndbyvester Boulevard til nordsiden af Brøndby Stadion. Ruten er ca. 2,7 km.

Den anbefalede rute fra Københavns Vestegns Politi.
Den anbefalede rute fra Københavns Vestegns Politi.
Foto: Presse

Politiet oplyser, at det ikke er muligt at krydse ruten, mens FCK-fans passerer. Derfor anbefales Brøndby-fans at søge syd og vest om Stadion efter kampen. 

På hele ruten vil der være dialogpoliti i gule veste.

Parkering

Politiet anbefaler fodboldfans at parkere syd og vest for stadion, da det ikke er muligt at parkere på Brøndbyvester Boulevard ud for stadion. Også Gildhøj er spærret.

Gå-kort der viser, hvor længe det tager at gå til stadion.
Gå-kort der viser, hvor længe det tager at gå til stadion.
Foto: Presse

Omkring stadion

Mellem klokken 13 og 16 vil det være svært fremkommeligt omkring Brøndby Stadion, hvor der også vil være kortvarigt spærret.

Det samme gælder efter kampen.

Der åbnes for portene til stadion klokken 14, startfløjtet lyder klokken 16, og det forventes, at kampen er slut omkring klokken 17.45.

Københavns Vestegns Politi opdaterer løbende om den aktuelle situation omkring stadion på Twitter.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik