Politiet vil sikre asyl-naboer

Politiet har fået bevilget to millioner kroner af Justitsministeriet til at skabe tryghed blandt naboerne til Asylcenter Sandholm og Sjælsmark Kaserne, som er planlagt som fremtidigt udrejsecenter for afviste asylansøgere.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

De to nedlagte kaserner ligger ud til den samme vej, få kilometer fra hinanden i Allerød og Hørsholm kommuner, og beslutningen om at gøre Sjælsmark til udrejsecenter har vakt furore i lokalsamfundet.

- Det er en udfordring at have et asylcenter og et påtænkt udrejsecenter.

Derfor har vi søgt om særlige midler til at stykke et samarbejde sammen mellem de involverede kommuner, borgerne, kriminalforsorgen og andre interessenter for at sikre, at det bliver ved at være et fornuftigt område at bo i, siger politidirektør ved Nordsjællands Politi Finn Borch Andersen, der kalder samarbejdet for »en tryghedsskabende og tryghedsbevarende foranstaltning«.

- Derfor er det både en politimæssig, kommunikativ og kriminalpræventiv indsats, siger politidirektøren til Frederiksborg Amts Avis.

Peter Holst Andersen, der bor med sin kone og tre børn i landsbyen over for Sjælsmark Kaserne, har takket ja til at deltage i en arbejdsgruppe om samarbejdet.

Men han mener, at bevillingen på to millioner kroner netop viser, at der vil være et sikkerhedsproblem for naboerne, når Sjælsmark bliver udrejsecenter med plads til 700 afviste asylansøgere ud over de omkring 600 asylansøgere, som er indlogeret på Sandholm.

- Politiet får jo ikke to millioner kroner for sjov. Når jeg hører, at politiet får penge for at tale med mig, så kan jeg kun tolke det som, at der vil komme en ændring i min families sikkerhed, siger Peter Holst Andersen.

Hørsholms borgmester Morten Slotved (K), som kæmper imod etableringen af udrejsecenteret, mener det er fornuftigt, at Nordsjællands Politi med initiativet forbereder sig på »worst case scenario«.

- Jeg kæmper stadig for, at det center ikke kommer. Men for mig er det også vigtigt, at kommunen indgår og sikrer samarbejdet, og jeg er tilfreds med, at politiet har bedt om de penge. Jeg kalder det rettidig omhu. Vi skal forberede os på »worst case scenario«, siger Morten Slotved.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik