Politiet vil nu hente dårligere betalere i Nordsjælland

Skyldnere med dårlig samvittighed i Hørsholm, Helsingør og Fredensborg får nu en sidste chance for at møde frivilligt op i Fogedretten.

Bor du i Helsingør, Hørsholm eller Fredensborg, og har du modtaget en indkaldelse til Fogedretten, men er udeblevet, så opfordrer politiet til, at du henvender dig til Fogedretten med det samme. Ellers vil politiet opsøge dig i deres kampagne mod skyldnere.

Politiet vælger at lave denne aktion, fordi de dårlige betalere hober sig op. Og på trods af flere påmindelser bliver gælden ikke betalt.

quote Vi vil tage ud og opsøge folk om natten, og hvis vi træffer folk på deres bopæl, vil vi anholde dem, tage dem med ind på politistationen, hvor de kommer til at sidde hos os og vente indtil Fogedretten åbner.

Henrik Sejer, politikommissær, Nordsjællands Politi

- Det er nødvendigt, at gøre nu, fordi vi nu har flere sager end vi har haft tidligere. Så lige nu prioritere vi at fokusere på det, siger politikommissær Henrik Sejer fra Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry. 

I uge 42 til og med uge 46 vil politiet kontakte personer, der er efterlyst til at møde i Fogedretten. 

- Det foregår rent praktisk ved, at vi lægge skyldnersagerne ned til de politifolk, som arbejder om natten. Vi vil herefter tage ud og opsøge folk om natten, og hvis vi træffer folk på deres bopæl, vil vi anholde dem, tage dem med ind på politistationen, hvor de kommer til at sidde hos os og vente indtil Fogedretten åbner, siger Henrik Sejer. 

Men politiet vil også hente skyldnere om dagen.

- Alternativt kører vi ud i dagtimerne og finder dem. Det kan være på deres bopæl eller på deres arbejdsplads.

Politiet lavede lignende aktioner i 2014 og 2015 - her varslede de ligesom i år i god tid inden, at de ville hente folk, der var efterlyst til at møde i Fogedretten. Det betød, at flere fik ordnet sagen, inden politiet blev indblandet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik