Politiet vil have hjemmehjælperen i uniform

Kommunerne bør udstyre hjemmehjælperen med en uniform, så de ældre ikke er i tvivl om, hvem der ringer på døren. Sådan lyder en appel fra Nordsjællands Politi til de nordsjællandske kommuner i et forsøg på at dæmme op for et stigende antal tricktyverier mod ældre, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vores anbefaling er, at hjemmehjælperen bærer en eller anden form for uniform, så man er let genkendelig, siger politidirektør Thorkild Fogde fra Nordsjællands Politi.
Politiet mener ikke, at det er nok, at hjemmehjælperen har et identifikationskort, heller ikke selv om det bæres synligt.
- Hvis den ældre selv skal spørge til identifikationskortet, er det ikke alle, der får det gjort. Det er høflige mennesker, der er godt opdraget. Så hvis man stiller sig op med en tilpas selvsikker mine, synes de måske, at det er uhøfligt at spørge. Derfor synes vi, at vi skal skåne de ældre for det dilemma ved at sørge for, at de med det samme kan se, at det er hjemmehjælperen, der kommer, siger Thorkild Fogde, der kalder tricktyveri for en ussel kriminalitet mod svage mennesker.
Ifølge Frederiksborg Amts Avis er der stor forskel fra kommune til kommune i Nordsjælland på, om hjemmehjælperne bærer uniform. I Allerød har de kommunalt ansatte hjemmehjælpere uniform på, men de private hjemmehjælpere har det ikke.
- Det har været en historisk udvikling, at uniformen er kommet af, fordi man har ønsket at eliminere den afstand, som en uniform giver. Vi har ikke drøftet at stille krav til, at hjemmehjælpere skal bære uniform, og jeg forestiller mig heller ikke, at der er den vej, vi skal gå. Vi hælder til at have et identifikationskort. En uniform er ikke en garanti for noget som helst, siger sundhedschef i Allerød Kommune, Lisbeth Pedersen.
Også i Furesø, Gribskov og Hillerød er der hjemmehjælpere uden uniform.
I Helsingør valgte kommunen for et par år siden at udstyre hjemmehjælperne med en uniform med synligt logo og identifikationskort.
- Når der kommer en fra Helsingør Kommune og præsenterer sig, skal man ikke være i tvivl om, at det passer, siger kommunaldirektør i Helsingør, Bjarne Pedersen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik