Politiet: Valdemar vil blive sigtet

Københavns Politi vil ikke følge Dansk Folkepartis opfordring om at anholde Valdemar Markussen for hærværket i Hyskenstræde. Men han vil blive sigtet, lover politidirektør Hanne Bech Hansen ifølge Berlingske.dk.

21-årige Valdemar Markussen stod i dagens udgave af Berlingske Tidende og B.T. frem og fortalte, hvordan han deltog i hærværket i Hyskenstræde natten til lørdag.
Det fik senere i dag Dansk Folkepartis medlem af retsudvalget, Marlene Harpsøe, til at gå ud og forlange, at Københavns Politi anholdt den unge mand.
Så drastiske skridt mener Københavns politidirektør, Hanne Bech Hansen imidlertid ikke, der er grundlag for at tage.
- Jeg kan ikke se, at der er noget grundlag for, at vi skal gå ud og anholde ham og begære ham varetægtsfængslet. Men vi vil tage ud for at afhøre og sigte manden for hærværk, siger Hanne Bech Hansen til berlingske.dk.
Valdemar Markussen fortæller i Berlingske Tidende og B.T., hvordan han har været med til at male graffiti. Hanne Bech Hansen er nu spændt på at se, om det er samme udlægning af sagen, som den unge mand vil give til politiet.
- Han har været ret outspoken i det, han har sagt til aviserne.Men det er svært at sige, om han vil holde fast i den her forklaring, når det er til rapport, siger Københavns politidirektør.
Hanne Bech Hansen håber, at afhøringen af Valdemar Markussen også vil kunne hjælpe politiet til at få identificeret andre af gerningsmændene fra Hyskenstræde.
- Vi forsøger at identificere gerningsmændene på baggrund af fotomateriale og vidner - og et af vidnerne kunne være ham. Det er oplagt, vi vil spørge ind til, om han kender nogle af de andre, siger Hanne Bech Hansen til Berlingske.dk

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere