Politiet truer med bøderegn: Hold nu til højre

Nordsjællands Politi har fået nok af bilister, der glemmer at holde til højre.

- Vi ser det, når vi kører udrykningskørsel, vi ser det, når vi kører almindelig patruljekørsel, og vi ser det, når vi kører i vores private biler: Der er en del bilister ude på vejene, der ikke har styr på, hvilken bane de skal lægge sig i, når de kører på en vej med flere spor.

Sådan skriver Nordsjællands Politi i et Facebooksopslag, de lagde op tidligere på ugen som en opsang til bilisterne. I den kommende uge har de i samarbejde med Vejdirektoratet og de øvrige politikredse fokus på problemet og vil udskrive bøder til dem, der ikke kan finde ud af det. 

Så har du tænkt dig at ligge og drive den af i midtersporet på motorvejen, så risikerer du i høj grad at blive vinket ind til siden af politiet og få en bøde på 1000 kroner. 

- Ifølge færdselsloven skal du holde så langt til højre som muligt, når du kører på en flersporet vej. Det gælder også, selvom der kun er let trafik, og det gælder også, selvom du bedst kan lide at ligge i midterbanen. Du skal holde dig i højre vejbane, når det er muligt, lyder reminderen fra Nordsjællands Politi. 

Der er kun meget få undtagelser. Er du ved at overhale, eller skal du lukke nogen ind ved en tilkørsel, er det i orden at trække ud, men derefter skal du holde til højre igen.

Hvis du ligger bag en bil, der ikke holder til højre på en flersporet vej, skal du dog ikke begynde at dytte, blinke med lyset eller lignende. Du må i stedet væbne dig med tålmodighed og håbe på, at bilisten en dag bliver klogere, eller bliver vinket til side af politiet i den kommende uges kampagne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik