Politiet til Vesterbro-borgere: Flyt på landet!

»Flyt på landet, hvis du ikke kan klare mosten,« og »Sæt dit kryds et andet sted til næste valg.« Sådan har politiet svaret Mette Buch, når hun klager over den åbenlyse narkohandel på sit dørtrin på hjørnet af Helgolandsgade og Istedgade i København. Flere andre beboere i området har fået lignende beskeder, skriver Urban.

Selv om 10-25 narkohandlere konstant og åbenlyst sælger kokain på åben gade, anholdte politiet i juli måned kun otte pushere i området.
- Det er latterligt lidt. Lige til at grine af. Jeg kan på et hvilket som helst tidspunkt se flere end det ud af mit vindue, siger formanden for et nystiftet gadelaug, Rune Nissen, til Urban.
Lederen af narkospecialgruppen på Station City, Bjarne Christensen, synes, at politiet er godt med.
- Vi sender da en vogn forbi, når borgerne ringer. Desværre kommer der nok ikke flere ressourcer til - der er jo også et klimatopmøde på vej, som kræver meget mandskab, siger Bjarne Christensen.
Han kan godt forstå, at beboerne synes, at otte anholdelser virker som meget lidt.
- Vi kan ikke løbe fra, at de afrikanske narkohandlere fylder meget i gadebilledet. Men det er ikke bare at fiske dem op fra gaden. Hver enkelt anholdelse kræver meget arbejde. Der skal laves rapporter og papirarbejde, så de også kan dømmes i retten, siger han.
Både beboere og hoteller i området fortæller, at de ofte ringer forgæves til politiet.
- For et halvt år siden ringede vi hver dag. Nu har vi desværre fundet ud af, at det ikke hjælper og er spild af både vores og deres tid. Men det skærer da i hjertet, når vi ser 15-16 årige drenge købe narko lige foran vores dør, fortæller ejeren af Hotel Guldsmeden Sandra Plesner Weinert.
- Jeg ringer hver dag, men det er som at slå i en dyne. Der sker aldrig noget. Hvis politiet endelig dukker op, er de væk igen efter en kort patruljering, siger Mette Buch og bakkes op af Rune Nissen.
- Det er ekstra provokerende, fordi Station City kun ligger et stenkast væk. Alligevel ser vi så godt som aldrig en uniform på gaden.
Enkelte beboere har klaget til Justitsministeriet og politidirektøren over politiets manglende reaktioner og 'flabede svar'. Hidtil uden svar.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik