Politiet til unge mænd på Nørrebro: Pas godt på jer selv

To uskyldige mænd er blevet ramt af skud på et døgn. Politiet beder om hjælp og advarer unge mænd på Nørrebro.

Fredag eftermiddag og natten til lørdag er to helt uskyldige unge mænd blevet ramt af skud på Nørrebro og i Tingbjerg i København.

Det skriver Ritzau.

Det får nu Københavns Politi til at advare unge mænd, der færdes i de områder, og som ikke har noget med bander at gøre.

- Det er næsten umuligt at forhindre, at to mænd sætter sig på knallert og kører af sted for at skyde på tilfældige mennesker, siger chefpolitiinspektør Jørgen Skov på et pressemøde lørdag morgen.

- Det er især unge mænd i alderen 17-25 år, der er udsat. Hvis man tilhører den gruppe og færdes i de udsatte områder, vil jeg sige sige: Pas godt jer selv.

Tal med dem

Samtidig beder han personer, der kender folk i bandemiljøet om at gribe ind.

- Vi sætter alt, hvad vi har ind, men det er meget svært at bekæmpe.

- Hvis man kender nogen i bandemiljøet, er det vigtigt, at man prøver at tale med dem og taler til dem og tager afstand fra det de gør, siger chefpolitiinspektøren.

Det seneste døgn har der været tre skudepisoder i København, hvor tre personer er blevet ramt af skud - heraf har to været helt tilfældige mænd.

I alt har der været fem skudepisoder i løbet af ugen. Tirsdag og onsdag blev der skudt på Nørrebrogade og i Københavns Nordvestkvarter.

Politiet har mange "gode spor" i flere af sagerne - blandt andet videoovervågning, lyder det på pressemødet.

Politiinspektør Poul Kjeldsen fortæller, at det generelt er det samme billede, der er ved de fleste skyderier:


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik