Politiet tester sine systemer ved fingeret skoleskyderi

Københavns Politi testede tirsdag sin kommunikation og udrykningshastighed i krisesituationer.

Et usædvanligt stort antal politibiler med udrykning overraskede mandag morgen københavnere på vej på arbejde.

Almindelige politibiler, salatfade og civile biler med blå blink blev set kørende i høj fart fra det indre København i retning mod nordvestkvarteret.

Ritzau fik i løbet af kort tid adskillige henvendelser fra folk, der undrede sig over det store politiudbud og frygtede, at politiet var rykket ud til noget alvorlig kriminalitet.

Men der var tale om en øvelse, der skulle afprøve politiets kommunikationssystemer, oplyser pressetalsmand Henrik Møller Jakobsen, Københavns Politi.

Politiet havde fingeret et såkaldt skoleskyderi, hvor en fiktiv gerningsmand var trængt ind i en skole i Husumgade på Ydre Nørrebro og havde skudt omkring sig.

- Det er en intern øvelse, hvor vi prøver vores systemer af, siger Henrik Møller Jakobsen.

- Vi forestiller os, at nogle mennesker er dræbt ved et skyderi omkring en skole, så vi kan teste de specielle kommunikationsveje, som vi bruger ved en alvorlig handling med mange døde, siger Henrik Møller Jakobsen.

Ud over kommunikationen var formålet at afprøve, hvor hurtigt politiet kan komme gennem byen i en krisesituation og få spærret et område af.

- Vi tjekker simpelthen, hvordan vi efterlever det, vi har skrevet i vores planer. Hvordan kommer vi frem gennem byen, når trafikken den er tæt. Hvor lang tid tog det at komme derud, hvor lang tid tog det at spærre af og så videre, siger Henrik Møller Jakobsen.

Tirsdagens øvelse involverede kun Københavns Politi, ikke brandvæsen og ambulancer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik