Politiet tager flere i at køre for stærkt: Her snuppede de flest

Politikredsene i TV 2 Lorrys område oplever, at flere bilister træder for hårdt på speederen. I sidste uge blev over dobbelt så mange sigtet sammenlignet med året før.

Den årlige indsatsuge mod fartsyndere har kastet en lang række sigtelser mod bilister af sig, og det skuffer politiet.

I sidste uge havde politet øget fokus på fartkontrol, og her blev langt flere bilister sigtet for at køre for hurtigt end samme uge sidste år.

Faktisk har politikredsene i TV 2 Lorrys sendeområde sigtet over dobbelt så mange for at overskride hastighedsgrænserne i forhold til indsatsugen sidste år.

Det viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter. 

- Det er skuffende, at vi ser en stigning. Rådet for Sikker Trafik kører så mange reklamer og kampagner. Vi er ofte i medierne og oplyse om det. Det undrer mig meget, at folk bliver ved at køre for stærkt, siger Christian Berthelsen, der er politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter. 

I 2017 blev 2800 bilister sigtet af de fire politikredse. I 2018 udgør antallet fra bare tre af politikredsene hele 5800.

Årsagen til, at så mange flere sigtes for at bryde fartloven, er blandt andet, at politiet i sidste uge foretog flere fartkontroller og afsatte mere mandskab i indsatsugen end sidste år.

Alligevel viser tallene en procentvis stigning i bilister, der kører for hurtigt. 

- Procentvis er i år en smule højere end sidste år. Men summa summarum er, at vi har taget flere for at køre for stærkt, og det er skuffende, siger politiassistenten.

Københavns Politi mangler fortsat at melde antallet af fartsigtelser ind. I uge 26 sidste år blev 267 sigtet i kredsen. Det tal er i år højere, bekræfter kilder fra Rigspolitiet.

Særligt Københavns Vestegns Politi har været flittige med bødehæftet. I sidste uge sigtede politikredsen 3150 for at overskride fartbegrænsningerne med mere end 30 procent. Det er næsten lige så mange, som politikredsen snuppede i løbet af hele 2017.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hjort_paakoert.jpg

Lokal jæger oprørt: Måtte aflive påkørt hjort - bilist var forduftet

Kystbanetog

playForringelser på Kystbanen - nordsjællandske borgmestre frustreret

20190131-162034-L-1920x1281we

Udiplomatisk parkering: Her er ambassaderne med flest ubetalte parkeringsbøder

lyskryds

Radikal byrådskandidat: Trafiklys skal have kjole og langt hår

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere