Foto: TV 2 Lorry (arkivbillede)

Politiet: Tænk jer om inden i deler sexbilleder

Advarslen fra Nordsjællands Politi kommer efter en sag, hvor en folkeskole-elev har fået delt krænkende videoer flere tusinde gange.

I videoerne ses tre drenge, der på skift penetrerer den unge pige med henholdsvis en vodkaflaske, en badminton-ketcher og en tøjbøjle. En af drengene har også sex med pigen i en af videoerne, mens det filmes af de andre drenge.

Videoerne er og nåede ud til skoleelever i hele Danmark. Sagen stammer fra efteråret, hvor to personer fik bøder for at dele videoerne. Da pigen var under 18 år blev bødere givet efter den paragraf i strafeloven, der benyttes i sager om børnepornografi.

Sagen har altså været efterforsket af Nordsjællands politi. De ville i dag ikke udtale sig om den konkrete sag men om unges adfærd på nettet siger efterforskningsleder Henrik Gunst generelt:

"Når I holder fest og tager billeder eller video af seksuel karakter, så tænk jeg om inden i trykker på "send." Det kan i værste fald give både bøder og fængselsstraf." siger Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi."

Psykolog i Red Barnet kalder det et af de groveste tilfælde af spredning af et klip med seksuelt indhold med en mindreårig, der har været i Danmark.

"Det er en forfærdelig sag. Et er selve det hun har været udsat for, noget helt andet er, at hun efterfølgende skal opleve, at det bliver spredt og delt så mange gange. Det betyder, at hun ikke kan slippe sagen og lægge den bag sig,"  siger Kuno Sørensen til TV 2 Lorry her til aften.