Politiet sylter køreprøvekaos

Forsinkelserne på køreprøver fortsætter, selv om politiet sidste år fik mulighed for at løse problemet. Det skriver ErhvervsBladet.

Sidste år gav Justitsministeriet tilladelse til, at politikredsene kunne afhjælpe problematikken ved at ansætte prøvesagkyndige uden baggrund i politiet, men politiet har stort set ikke gjort brug af muligheden, og ventetiderne fortsætter.

- Vi er fuldstændig uforstående over for, at politiet igen i år ikke magter den her opgave. Problemet har eksisteret i de mere end 20 år, jeg har været kørelærer, og i år har vi set en fuldstændig katastrofal ventetid i nogle politikredse, siger formanden for Dansk Kørelærer-Union, René Arnt til ErhvervsBladet.

Mange steder i landet melder kørelærerne om urimeligt lange ventetider, utålmodige elever, oprørte forældre og besværlige arbejdsbetingelser.

Judy Ansbjerg er en af de kørelærere, der sidder i klemme i politiets ringe afvikling af køreprøverne.

De lange ventetider tvinger hende til at udskyde køreundervisningen, indtil hun er sikker på, hvornår eleverne skal møde den prøvesagkyndige. Det er jo nyt stof, som Judy Ansbjerg siger, og så hænger det ikke fast, hvis køreegenskaberne ikke er i frisk erindring.

Størstedelen af de prøvesagkyndige i politiet bruger også tid på at løse andre politimæssige opgaver.

Men sidste år gav Justitsministeriet politiet mulighed for at ansætte prøvesagkyndige, der ikke er politiuddannet, og som derfor ikke også skal tage sig af indbrud, ungdomshuse og klimatopmøder.

Det var Rigspolitiet selv, der bad om tilladelsen, men på de 14 måneder, der er gået siden, har politikredsene kun formået at ansætte tre medarbejdere, som ikke har en baggrund i politiet.

ErhvervsBladet har bedt om aktindsigt i ventetiderne på køreprøver hos Rigspolitiet. De oplyser, at der stadig er store problemer ved Fyns Politi og Østjyllands Politi, mens situationen er særlig slem i Nordsjælland, hvor eleverne må vente mere end 20 hverdage.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik