Svensker anholdt for eksplosion ved Skattestyrelsen

En 22-årig mand fra Sverige er anholdt for sprængningen foran Skattestyrelsen den 6. august. En anden svensker er efterlyst.

På et pressemøde onsdag formiddag oplyser Københavns Politi, at de mistænker to svenskere for at stå bag sprængningen ved Skattestyrelsen 6. august.

Politiet har i den forbindelse anholdt en 22-årig svensk mand, mens en 23-årig svensk mand er internationalt efterlyst, fortæller chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Anholdelsen blev foretaget i Malmø.

Et stort krater foran Skattestyrelsen viser kraften på den eksplosion, der fandt sted tirsdag aften.
Et stort krater foran Skattestyrelsen viser kraften på den eksplosion, der fandt sted tirsdag aften.
Foto: TV 2

De er begge mistænkt for at stå bag angrebet på Skattestyrelsen.

- Vi fremstiller en 22-årig svensk mand i retten senere. Vi forventer, at det bliver for lukkede døre, og af hensyn til det - og fordi der stadig er en gerningsmand på fri fod - kan vi ikke sige meget mere på nuværende tidspunkt, siger Jørgen Bergen Skov, der er chefpolitiinspektør i Københavns Politi.

Politiet har natten til onsdag ransaget flere adresser i Sverige, hvor de blandt andet har beslaglagt, hvad, de mener, er de køretøjer, som de formodede gerningsmænd brugte i forbindelse med angrebet på Skattestyrelsen.

To eksplosioner på en uge

Tirsdag 6. august omkring klokken 22.15 rykkede Københavns Politi ud til en eksplosion ved Skattestyrelsen på Østbanegade i København.

Nærpolitistationen er stadig operativ trods skaderne på facaden.
Nærpolitistationen er stadig operativ trods skaderne på facaden.
Foto: Presse-fotos.dk

En eller flere personer havde med industrielt sprængstof, der blandt andet bruges i Forsvaret og af nedrivningsfirmaer, sprængt facaden i stykker.

Få dage efter, fredag 9. august, var den gal igen, da en lignende eksplosion blev bragt til sprængning foran en nærpolitistation på Hermodsgade på Nørrebro.

Ingen personer kom noget til ved eksplosionen på Nørrebro.

 

En enkelt person kom til skade ved angrebet på Skattestyrelsen, da vedkommende, der befandt sig på den nærliggende Nordhavn Station, blev ramt af fragmenter.

Det var dog ikke mere alvorligt, at personen kunne transportere sig selv på skadestuen.

Det er endnu uvidst, om der er sammenhæng mellem de to eksplosioner.

Vidne: - Hele mit værelse rystede

TV 2 Lorry talte i forbindelse med eksplosionen 6. august med en nabo, der bor på sidevejen, Gammel Kalkbrænderi Vej, til Østbanegade, hvor Skattestyrelsen ligger, og hun ikke bare hørte braget.

Hun mærkede det også.

- Hele mit værelse og bygning rystede. Jeg kunne mærke et tryk for brystkassen, sagde hun.

Først troede hun, at der var sket en eksplosion på Nordhavn Station.

Kort efter braget hørte hun folk løbe panikslagne ude foran hendes vindue, der overvejede, om de skulle løbe over og hjælpe eventuelle tilskadekomne.

Da hun kiggede ud af vinduet godt en time efter braget, så hun blå blink og afspærringer.

- Det er da ikke specielt rart, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik