Politiet svarer igen: Skærpet straf i uro-ramte områder

Københavns politi har i dag indført såkaldt skærpet strafzone i fire områder i Købehavn

Det kan blive både bekosteligt og hårdt straffet, hvis man i de kommende dage medvirker til såkaldte "utryghedsskabende kriminelle handlinger" i dele af København. Oven på søndagens uroligheder har Københavns Politi indført såkaldt skærpet strafzone i fire forskellige dele af byen. Det betyder, at hvis man bliver taget i for eksempel hærværk, ildspåsættelse eller overtrædelse af maskeringsforbuddet, så vil straffen være dobbelt så høj som sædvanlig.

- Det er vores vurdering, at der er opstået et ekstraordinært kriminalitetsbillede i flere dele af Københavns Politikreds, som i væsentlig grad skaber utryghed for beboere og andre, der færdes i eller omkring de berørte områder. Som politimyndighed er det en af vores vigtigste opgaver at sikre orden, tryghed og sikkerhed for borgerne, og derfor indfører vi nu skærpet strafzone,« siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov i en pressemeddelelse, som Københavns Politi sendte ud sent mandag eftermiddag.

Den skærpede strafzone trådte i kraft klokken 16 mandag, og den vil være effektiv frem til den 23. april klokken 16.

Baggrunden er de uroligheder, der opstod, da Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs insisterede på at demonstrere på Nørrebro søndag. Demonstrationen førte til voldsom uro, som bredte sig til flere andre bydele.

Politiet har udpeget fire områder, hvor den skærpede straf er i kraft. Det er Nørrebro og Nordvest, Tingbjerg, Urbanplanen og Christianshavn. Du kan se kort over områderne over artiklen her.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

ok1111

OK udlover dusør efter flere dieseltyverier

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere