Politiet søger vidner til brand på Frihedsmuseet

En mand med hund og en kondiløber ligger måske inde med vigtige oplysninger om brand, mener Københavns Politi.

Københavns Politi vil gerne tale med nogle personer, der opholdt sig ved Frihedsmuseet på Esplanaden i København lige inden branden i museet natten til søndag den 28. april.

Vidner har fortalt, at de så en mand med en hund og en kondiløber i området, lige inden klokken 01.40, da branden blev opdaget.

- Vi vil gerne tale med dem, fordi vi håber, at de har set noget, siger vicepolitikommissær Bertel Heilesen fra brandsektionen hos Københavns Politi.

Manden med hunden sad på en bænk i det grønne anlæg ved Esplanaden og Grønningen lige i nærheden af museet. Manden er omkring 20 år, og hunden beskrives som en hvid og brun terrier.

Også en kondiløber er set i området i minutterne inden branden, og også han kan have vigtige oplysninger, mener politiet.

Der er tale om en mand på 40-50 år iført løbetøj, som et vidne har set komme løbende forbi A.P. Møller-Mærsks hovedkvarter og forbi Frihedsmuseet, umiddelbart inden vidnet opdagede branden.

Branden var påsat, da der var 2 arnesteder

Politiets brandefterforskere har fundet to arnesteder, og derfor har politiet konkluderet, at branden i Frihedsmuseet var påsat.

Arnestederne var på bygningens yderside med ti meters mellemrum, det ene ved et mobilt toilet, det andet på bygningens bagside.

Antagelsen af, at der har været en brandstifter på spil, bekræftes af de billeder fra blandt andet videoovervågning, som politiet har set igennem som led i efterforskningen.

- Vi kan se, at der bevæger sig en rundt på stedet, og kort tid efter er der flammer, der udvikler sig. Det er omkring klokken 01.30, og branden bliver opdaget 20 minutter i to, siger Bertel Heilesen.

Der er ikke anvendt brandbare væsker

Spor fra arnestederne er sendt til teknisk undersøgelse, og politiet venter fortsat på svar. Intet tyder dog på, at der er anvendt brandbare væsker til at antænde bålene, oplyser Heilesen.

Trods den voldsomme brand lykkedes det at redde museets uerstattelige udstillingsgenstande fra den danske modstandskamp, men bygningerne er så medtagede, at det er uvist, om museet kan genetableres i Churchillparken.

Vidner kan henvende sig til Københavns Politi på telefon 114.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik