Politiet søger vidner: Flere cyklister angrebet med æg

Fire borgere er på forskellige tidspunkter blevet udsat for ubehagelige æggeangreb i Lyngby.

Nordsjællands Politi har fået flere anmeldelser fra borgere, der har fået kastet rå æg på sig, da de mandag morgen befandt sig i Lyngby.

I alt har fire personer uafhængigt af hinanden anmeldt episoderne, hvor de nævner, at æggene blev brugt som kasteskyts af unge mænd, der kørte rundt i en lille grå personbil.

Anmeldelserne er tikket ind i løbet af de seneste dage, og politiet ser med alvor på sagerne.

- Formodningen er, at det er den samme gruppe, der står bag, og vi ser mere alvorligt på det, end de unge mænd i bilen formentlig har gjort det. Det, de har gjort, kan godt takseres som vold, så hvis de har troet, at det bare var drengestreger, så har de troet forkert, siger pressevagten ved Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

- Det kan jo medføre, at man vælter på cyklen, og hvad det så videre kan føre til, kan man kun gisne om, siger pressevagten.

Sket indenfor en halv time

Alle sagerne er sket i tidsrummet omkring klokken halv syv og syv mandag morgen.

Den første episode fandt sted klokken 6.30, da en 51-årig kvinde fra Virum fik kastet et æg på sig, da hun gik på Lyngby Torv. Anmelderen har forklaret politiet, at ægget blev kastet fra en lille, lysegrå personbil.

Det næste æggekast skete på Holger Drachmanns Vej, da en 51-årig kvinde fra Skovlunde kom cyklende mod DTU klokken 06.35. Hun har også forklaret politiet, at æggene blev kastet fra en lille lys personbil af nogle mænd i alderen 20-22 år.

Omkring klokken 6.45 blev en 40-årig mandlig cyklist fra Søborg ramt, da han kørte ad Klampenborgvej.

Og så har en 39-årig mandlig cyklist fra Brønshøj anmeldt, at han var blevet ramt af et æg kastet fra en bil, der ligesom ham selv kørte i sydlig retning på Lyngby Hovedgade omkring kl 6.53. Ægget blev kastet fra passagersiden af en lille grå personbil.

Ikke første gang

Nordsjællands Politi søger vidner, der har set de unge mænd i den grå bil køre rundt i Lyngby mandag morgen og eventuelt har noteret et registreringsnummer og bilens mærke, som ingen af de ramte borgere desværre ikke nåede at opfange.

- Det skyldes blandt andet, at dem der blev udsat for de her æggekast blev chokerede over det, og derfor ikke har registreret hverken nummerplade eller bilmærke, siger pressevagten.

TV 2 Lorry har tidligere skrevet om sager, hvor folk er blevet angrebet med æg. i 2017 blev blev flere for eksempel ramt i Roskilde

Dengang ramte æggene med op mod 100 kilometer i timen tre personer og to biler, som du kan læse i linket herunder.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik