Politiet slår til mod øst-kriminelle

Den sjællandske politienhed mod organiseret indbrud har torsdag morgen slået til mod 15 adresser på Sjælland, blandt andet i Espergærde og Humlebæk, og tre adresser i Berlin. Det skriver SN.dk.

Med 90 mand har politiet slået til mod en bande, som er organiseret af to herboende romaer, som henter indbrudstyve til Danmark, udstyrer dem med biler og viser, hvor de skal begå indbrud. Under aktionen har politiet anholdt 14 personer.

- Vi har efterforsket mod et netværk af omrejsende kriminelle siden marts. Det er en efterforskning, hvor vi kommer bag om romaerne. Normalt får vi taget en eller flere gerningsmænd ved et indbrud, og så er det det. Her får vi lagt hele organisationen ned, fordi vi fokuserer kræfterne på det, siger politiinspektør Karl Erik Agerbo til SN.dk.

Erik Agerbo er leder af det sjællandske politisamarbejde Task Force Indbrud.

De to hovedmænd i organisationen er 24 og 33 år. Tirsdag anholdt politiet endnu syv mand, som var på vej over grænsen til Tyskland med tyvekoster.

- De stjæler typisk guld og sølvvarer, som de afsætter hos en bestemt guldsmed i Berlin. Derfor har vi lige nu to kolleger dernede for at hjælpe med ransagning, fortæller Karl Erik Agerbo til SN.dk.

Politiet har endnu ikke overblik over, hvor mange sigtelser, der vi blive rejst mod de 15 anholdte fra aktionen torsdag. Men Karl Erik Agerbo forventer, at fire til fem personer vil blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling senere torsdag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik