Politiet slår til mod hashbagmænd

En håndfuld medlemmer af Hells Angels har ifølge politiet en central rolle i den største politiaktion mod hashsalget på Christiania nogensinde.

Som kulminationen på mange måneders efterforskning slog politiet torsdag til i den største aktion nogensinde mod organiseret hashsalg i Pusher Street på Christiania. Samtidig ransagede politiet over 150 adresser på Sjælland i jagt på hash, penge og bagmænd.

Cirka 80 personer er anholdt og torsdag fremstillet i seks retssale ved det største grundlovsforhør siden rydningen af Ungdomshuset i København. Det gav udfordringer i Københavns Byret, da de mange sigtede - størstedelen i dresscoden med hættetrøje, joggingbukser og meget kort hår - skulle fremstilles. Kun seks forsvarere skulle løfte opgaven. Men det lykkedes at få dem fordelt, og som en af de sigtede sagde om sin skjorteklædte forsvarer:

- Jeg tager herren der. Han ser fin ud.

I centrum i sagen står ifølge politiet et fuldblodsmedlem af Hells Angels, som politiet mener har ledet en stor del af hashhandelen på Christiania.

- Bagmændene er efter vores opfattelse styret af et 41-årigt HA-medlem. Vi opfatter dét, at vi rammer egentlige bagmænd, som et vigtigt signal til rockermiljøet, siger Kim Kliver, leder af bandeenheden Task Force Øst.

I alt er fem fuldgyldige medlemmer af Hells Angels blandt de anholdte.

- Det er vores opfattelse, at HA'erne har haft ledende roller i forhold til flere hashboder på Christiania, siger politiinspektør Jørgen Skov ved Københavns Politi.

Han gør sig ikke forhåbninger om, at hashhandlen i København nu hører op. Alligevel mener han, at torsdagens indsats er så omfattende, at markedet vil være sat tilbage for en tid.

- Aktionen i dag er kulminationen på flere måneders efterforskning, men vi slutter ikke her. Den her aktion vil have den effekt, at rigtig mange ikke vil kunne operere på markedet, hvis det går som planlagt ved de igangværende grundlovsforhør, siger han.

Politiet har blandt meget andet beslaglagt over 400 kilo hash, tre millioner kroner i kontanter, 3,5 kilo guldbarer og et millionbeløb på bankonti.

Blandt de anholdte er ni mand og en kvinde sigtet for omfattende organiseret handel med mindst 500 kilo hash til boder på Christiania.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik