Politiet slår til mod gadeprostituerede: 17 anholdt

12 kvinder kræves varetægtsfængslet. Politiet undersøger, om nogle af dem er handlet til prostitution.

Københavns Politi har natten til lørdag anholdt 17 gadeprostituerede i området omkring Istedgade i København. Fem er atter løsladt, mens 12 skal fremstilles i grundlovsforhør.

De er sigtet for overtrædelse af indrejseforbud, ulovligt arbejde i form af prostitution, ulovligt ophold og subsistensløshed, og politiet kræver dem varetægtsfængslet, oplyser politiinspektør Jan Bjørn fra Københavns Politi.

Kvinderne vil blive vurderet af Center for Menneskehandel, der skal sikre, at kvinder, der eventuelt er handlet til prostitution, kan få hjælp.

Aktionen skete i samarbejde mellem Københavns Politis Udlændingekontrolgruppe, Rigspolitiets Nationale Udlændingecenter og Københavns Politis Kvindehandelsgruppe.

Den var især rettet mod afrikanske kvinder. 16 af de anholdte er således fra Nigeria, mens en enkelt er fra Rumænien.

Aktionen var ifølge politiet rettet mod området omkring Istedgade, hvor kvinderne gennem længere tid har præget gadebilledet om natten og med deres adfærd generet forbipasserende, gæster på områdets hoteller, beboere og forretningsdrivende.

- Det er et område, vi til stadighed har fokus på, fordi disse kvinder åbenlyst tilbyder seksuelle ydelser til forbipasserende på en meget opsøgende måde og dertil har en adfærd, der gør, at beboere og andre føler sig generet, siger Jan Bjørn i en pressemeddelelse.

Nattens aktion bliver formentlig fulgt op af flere, bebuder han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik