Politiet slår til igen mod romalejre: Syv udvises af Danmark

Endnu engang har politiet oplyst romalejre i Københavns Indre By. En person blev løsladt, mens syv gengangere udvises.

Københavns Politi har natten til torsdag nok engang slået til mod romalejrene i Københavns gader.

Tre personer blev anholdt i Købmagergade og fem personer blev anholdt i Suhmsgade. Alle otte er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

En af de anholdte er i løbet af torsdagen blevet løsladt, mens syv personer er forelagt Udlændingestyrelsen, der har afgjort, at de alle skal udvises af Danmark permanent.

quote Vi modtager løbende mange anmeldelser, men det betyder ikke, at vi ikke vil høre fra borgere. Det vil vi meget gerne. Så længe, vi modtager anmeldelser, tager vi affære

Jakob Søndergaard, vicepolitiinspektør, Københavns Politi

Var kendt af politiet i forvejen

Det skyldes, at personerne var kendt af politiet for netop at have lavet utryghedsskabende lejre på gaderne, oplyser vicepolitiinspektør Jakob Søndergaard til TV 2 Lorry.

- Vi modtager løbende mange anmeldelser, men det betyder ikke, at vi ikke vil høre fra borgere. Det vil vi meget gerne. Så længe, vi modtager anmeldelser, tager vi affære, siger han.

Og ingen kan vide sig sikre, lyder meldingen. 

- Vi har hele tiden noget i støbeskeen, siger Jakob Søndergaard.

14 romaer er udvist

TV 2 Lorry har tidligere fortalt, hvordan romaerne omkring Trinitatis Kirke på Købmagergade anvender området som toilet – hvilket fik menighedsrådet til at bevilge en vaccine mod smitsom leverbetændelse til de ansatte.

Udover at bruge diverse hjørner og afløb på området som toilet, medbringer de rumænske statsborgere også en masse ting – alt fra sofaer, madrasser, pap og ikke mindst flasker, som personalet også må fjerne hver morgen, fortalte ledende kirkeværge Kresten Dahl, da vi talte med ham i maj.

Siden den nye ordensbekendtgørelse, der forbyder utryghedsskabende lejre i bybilledet, trådte i kraft 1. april, har Københavns Politi slået til mod 23 lejre. Det har ført til, at 109 personer er sigtet og 14 personer er udvist fra Danmark. 

Udenlandske hjemløse er nu så massivt til stede i gadebilledet i København, at Trinitatis Kirke ved Rundetårn har taget et drastisk skridt. De hjemløses afføring flere steder ved døre og redskabsrum er en sundhedsrisiko for de ansatte. Så nu har meningshedsrådet indført et vaccinationsprogram mod smittefarlige sygdomme.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik