Politiet skal stramme op i voldtægtssager

337 henlagte voldtægtssager er blevet gennemgået. Fem af sagerne skal politiet kigge på igen.

Statsadvokaterne vil have politiet til at stramme op på behandlingen af voldtægtssager. Det skriver anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Opsangen kommer, efter at statsadvokaterne i Viborg og København har gennemgået i alt 337 henlagte voldtægtssager fra politikredsene.

Gennemgangen har vist, at der er behov for opstramning. Derfor er kredsene blevet bedt om at have endnu mere fokus på behandlingen af voldtægtsanmeldelser og -sager.

- Vi skal sikre, at alle voldtægtssager bliver behandlet hurtigt og rigtigt, og at alle anmeldere får den bedst mulige vejledning og underretning.

- Og det er noget, som vi i disse uger drøfter indgående med alle politikredse, siger vicestatsadvokat Gyrithe Ulrich fra Statsadvokaten i København i pressemeddelelsen.

Der har tidligere været kritik af politiets behandling af voldtægtssager. Politiet er eksempelvis blevet kritiseret for ikke at behandle ofre ens.

Samtidig har Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet eksempelvis erfaret, at nogle kvinder på forhånd helt opgiver at gå til politiet.

I gennemgangen af de mange sager har statsadvokaterne samtidig fundet frem til fem henlagte sager, som politiet skal åbne igen.

- Der er i alt fem sager, som vi har vurderet, at politiet skal se på igen. Samtidig vil jeg understrege, at det ikke er ensbetydende med, at det eventuelt vil kunne føre til en ændret vurdering af de enkelte sager.

- Vi vil naturligvis følge op på, hvad der nu sker med de fem sager, og hvad resultatet bliver af politikredsenes fornyede behandling, siger vicestatsadvokat Michael Møller Hansen fra Statsadvokaten i Viborg i pressemeddelelsen.

De politikredse, som har de fem sager, skal inden fire uger redegøre for den nye sagsbehandling.

Rigsadvokaten har onsdag sendt et brev til alle politikredsene og regionale statsadvokater.

Her understreger Rigsadvokaten, at 'alle voldtægtssager skal behandles med den fornødne grundighed og hurtighed'. Det bliver påpeget, at politiet skal have særligt fokus på sagsbehandlingstiden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik