Politiet scanner Peter Madsens ubåd: Leder efter gerningsvåben

En scanning skal afdække, om ubåden Nautilus rummer ukendte hulrum, hvor gerningsvåbnet kan være gemt. Samtidig søger politiet i Køge Bugt.

Københavns Politi er tirsdag i gang med at scanne Peter Madsens ubåd UC3 Nautilus for at finde ud af om den rummer hidtil ukendte hulrum.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet får til opgaven assistance af SKAT, som har en mobil lastbilscanner og sker efter flere henvendelser om mulige hulrum i ubåde generelt og konkret i forhold til Nautilus. Scanneren bruges normalt til at undersøge mistænkelige containere for smuglergods.

- Det skal understreges, at scanningen foretages for at udelukke, at der kan findes uafsøgte rum, og ikke på baggrund af en konkret mistanke om dette, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Eftersøgning i gang til søs

Politiet leder efter spor efter en forbrydelse samt et muligt gerningsvåben.

Samtidig med scanningen af ubåden gennemfører Københavns Politi med assistance fra svensk politi en eftersøgning med lighunde i Køge Bugt. Svensk politi har specialhunde, der er uddannede til søgning til søs. Eftersøgningen kommer til at vare til og med torsdag, og det er håbet, at den kan føre til lokaliseringen af Kim Walls arme, ben og hoved.

Mandag blev der desuden søgt med fly over Køge Bugt. Her ledte man både efter kropsdele og Kim Walls tøj, hvor særligt den karakterisitske orange bluse ville kunne ses et stykke nede i vandet, fordi vejret var roligt og vandet klart. Søgningen gav dog intet resultat.

Københavns Politi har ikke yderligere kommentarer til efterforskningen på nuværende tidspunkt. 

Fængslet frem til 5. september

Politiet har sigtet ubådsejeren og opfinderen Peter Madsen for at have dræbt den svenske journalist.

Han nægter sig skyldig. Kvindens torso blev forleden fundet af en cyklist. Hoved, arme og ben var bevidst skåret af, lød det fra politiet.

Madsen er varetægtsfængslet frem til 5. september.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik