Sikkerhedsforanstaltningerne ved Christiansborg er forhøjet onsdag d. 22 marts 2017 efter terrorangrebet i London tidligere i dag. Foto: Martin Sylvest, Scanpix

Politiet rykker ud til Christiansborg efter London-angreb

Københavns Politi er talstærkt til stede ved Christiansborg efter angreb ved det britiske parlament.

Onsdagens angreb ved det britiske parlament i London har fået politiet til at rykke ud til Christiansborg.

Hos Københavns Politi fortæller vagtchef Henrik Stormer, at man skærper tilsynet med Christiansborg.

- Der er tale om en politimæssig rutine, når der sker sådan noget i et andet europæisk land, som vi i øvrigt kan sammenligne os med. Før vi ved, hvad det går ud på, kan man jo ikke udelukke, at det er et led i noget større, siger han til Ritzau.

Foruden det skærpede opsyn med Christiansborg vil politiet også have ekstra fokus på engelske interesser i Københavnsområdet. 

Læs også Politiet har på et år bevogtet jøder i 400.000 timer

Mindst to dræbt i London

Mindst to personer er dræbt, og adskillige er såret efter angreb ved det britiske parlament.

Det er kort før klokken 18 ikke klart nøjagtigt, hvad der er sket, men ifølge BBC er der tilsyneladende tale om to forskellige episoder, der har udspillet sig på stort set samme tidspunkt.

På Westminster Bridge har en bilist tilsyneladende bevidst kørt flere personer ned. Samtidig skulle en mand have stukket en betjent ned tættere på indgangen til parlamentet, inden han blev skudt af politiet.

Episoden bliver behandlet som en terrorhandling, indtil efterforskningen skulle pege i anden retning, lyder det fra Metropolitan Police i London.

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er der ingen danskere blandt de sårede eller dræbte.