Politiet finder kasteskyts i Ungdomshuset

Københavns Politi har anholdt tre personer ved ransagningen af Ungdomshuset på Dortheavej.

Københavns Politi har torsdag afsluttet ransagningen af Ungdomshuset og har blandt andet fundet petanquekugler. 

- Der var kasteskyts i huset, siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen til TV 2 NEWS. 

Tre personer er blevet anholdt i huset. De var ikke gået, da de blev opfordret til det. Politiet skal nu have dokumenteret hvilke effekter, der er i huset.

- Når der bliver skudt mod politiet med slangebøsser og møtrikker, så skal vi selvfølgelig ind og efterforsker og have nogen stillet til ansvar, siger Henrik Møller Jakobsen. 

Politiet bar gasmasker

Et større hold betjente trængte ind i bygningen for at sikre sig, at alle demonstranter, der har deltaget i demonstrationerne bliver registreret, så de kan retsforfølges for at have deltaget i den opløste demonstration, raporterer TV 2 NEWS. 

Ifølge TV 2 NEWS stod politiet klar på bagsiden af huset med indtrængningsværktøjer, ligesom der også ankom en såkaldt unimog - en slags gravko - der kan bruges til at komme ind i huset med.

En del af politfolkene bar gasmasker, hvilket tyder på, at man har forberedt sig på at bruge tåregas ved indtrængningen. 

TV 2 NEWS kunne tidligere berette, at politiet har været i kontakt med folkene i Ungdomshuset, og det var derfor ikke nødvendigt at tiltvinge sig adgang til bygningen.

Politiet har lukket døren til bygningen, og det er uvist præcist hvad politiet foretager sig derinde.

Ifølge Københavns Politi er situationen nu under kontrol. Torsdag morgen afholdes et nyt pressemøde.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik