Politiet opruster mod juleindbrud

Stor stigning i antallet af indbrud i 2011. Det skal ikke fortsætte i julen, siger politiet ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Betjentene hos Nordsjællands Politi må indstille sig på at indtage julemaden i hold. Nordsjællands Politi har kaldt ekstra meget personale på arbejde i juledagene for at opruste indsatsen mod indbrud.
Traditionelt er juledagene plaget af mange indbrud, men politiet frygter, at antallet kan være stigende i år.
2011 har nemlig vist sig at være et usædvanligt travlt år for indbrudstyvene. Indtil nu er der blevet begået cirka 6000 indbrud i nordsjællandske hjem. Sidste år blev der begået 5300 indbrud i beboelse i Nordsjælland i samme periode.
- Vi har haft et utal af indsatser mod indbrud hele året, men da vi ved, at julen er det tidspunkt, hvor der er mange indbrud, styrker vi indsatsen i forhold til tidligere år. Derfor vil vi have folk på gaden konstant, mens folk fejrer julefester. Udgangspunktet er, at vi vil være synlige og tryghedsskabende, siger pressekoordinator Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi.
Politiet vil bemande et stort antal patruljevogne, som vil dække et finmasket net over Nordsjælland. Der vil også være betjente i S-togene, og i samarbejde med DSB vil politiet fra stationernes højtalere advare om risikoen for indbrud i juledagene.
- Vi skal forsøge at skræmme tyvene væk, og hvis vi ikke kan det, skal vi fange dem. Vi vil være meget mobile og vil med kort varsel kunne dirigere styrkerne derhen, hvor indbruddene sker, siger Henrik Suhr.
Politiet tager meget gerne imod tip om mistænkelige personer og biler på telefon 114. Samtidig råder politiet til, at man lader huset se så beboet ud som muligt, mens man er væk, for eksempel ved at sørge for, at der er noget i skraldespanden, en bil i indkørslen og lys i huset.
Indsatsen sker i samarbejde med Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik