Politiet om blodig bandekonflikt: 'Det er meget bekymrende'

Det kommer til at tage kræve en lang indsats, hvis politiet skal komme bandeproblemerne til livs, erkender Københavns Politi.

Slagsmål, knivstikkerier, skyderier, røverier, afpresning, narkohandel, hærværk og banderekruttering af unge helt ned i 9 års alderen.

Københavns Politi har haft mere end rigeligt at tage hånd om, når det kommer til at dæmme op for den blodige bandekonflikt, som siden foråret har været kraftigt eskalerende på Nørrebro og i Københavns Nordvestkvarter.

Konflikten, der udspringer mellem banden Loyal To Familia og en række andre kriminelle grupperinger i hovedstadsområdet, tog for alvor fart, da en central lederfigur i Loyal To Familia, bandelederen Shauib Khan, blev løsladt fra en voldsdom den 21. marts.

Allerede dengang udtalte politiet, at man frygtede for ny uro i bandemiljøet - og siden er medlemstallet i Loyal To Familia eskaleret i takt med, at den ene voldelige, banderelaterede episode har afløst den anden.

- Som jeg ser det nu, kan politiet jo kun synes, at det er bekymrende. Og det er meget bekymrende. Altså der er jo 14-15 episoder her inden for den seneste halvanden måned. Det er jo voldsomt, siger Steffen Thaaning Petersen, der er politikommisær i afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi, til TV2 Lorry.

Så sent som i går aftes blev en 26-årig mand med tilknytning til Loyal To Familia skudt i benet, hvilket i dag førte til varetægtsfængsling af to personer, der begge er sigtet for drabsforsøg.

En 'bytter' fra forleden

Ifølge Steffen Thaaning Petersen tyder den foreløbige efterforskning på, at skudepisoden formentlig var en gengældelsesaktion for torsdag aften i sidste uge, hvor der blev skudt ved Mjølnerparken på ydre Nørrebro.

- Vi kan jo se, at når der er stukket det ene sted, så går der ikke ret lang tid, før der bliver stukket et andet sted. Denne her episode, vi havde ude på Rovsingsgade, er formentlig en bytter, tror jeg. Jeg ved det jo ikke, men jeg tror, det er en bytter fra den 20/7, hvor man skyder ude i Mjølnerparken, siger Steffen Thaaning Petersen til TV2 Lorry.  

Til trods for, at endnu en skudepisode fandt sted så sent som i går aftes, bør borgerne ifølge politiet ikke leve i frygt - men i stedet være med til at informere politiet med alt den viden, de har fra lokalområdet, lyder det fra Steffen Thaaning Petersen.

- Det er jo voldsomt, når man har unge mennesker, der går rundt med skydevåben og skyder i det offentlige rum, det skal man jo ikke. Så det skal vi bremse, og det prøver vi, siger Steffen Thaaning Petersen med henvisning til den store visitationszone, som politiet oprettede i sidste uge, og som dækker områderne Nørrebro, Husum og Brønshøj.

- Det bliver nok en lang indsats. Men vi forsøger at puste dem i nakken og skrive dem op for alt det, vi kan skrive dem for, og putte de personer i spjældet, som vi kan putte i spjældet. Det er nok den måde, vi kan gøre det på, siger Steffen Thaaning Petersen til TV2 Lorry.

Her kan du se en timeline over den seneste tids bandehændelser i København, der involverer Loyal To Familia.
Her kan du se en timeline over den seneste tids bandehændelser i København, der involverer Loyal To Familia.
Foto: TV2 Lorry

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik