Politiet offentliggør video i drabssag fra Gladsaxe

En overvågningsvideo fra en benzintank kan være vigtig i opklaringen af skuddrabet på en 19-årig mand.

Godt et år efter, at den 19-årige Jonathan Taboryski blev dræbt i Høje Gladsaxe, er det endnu ikke lykkedes Københavns Vestegns Politi at finde frem til gerningsmændene, og nu beder man offentligheden om hjælp.

Det sker ved at offentliggøre en overvågningsvideo fra en Q8-tank i Herlev Hovedgade.

Her købte en kraftig mand af anden etnisk baggrund to dage før drabet - kort efter midnat 9. januar - en sort benzindunk og fyldte den med benzin.

Den kan være interessant, fordi politiet i drabsmændenes flugtbil, der blev brændt af i Emdrup, fandt en lignende sort benzindunk.

Jonathan Taboryski blev dræbt i en regn af kugler på Høje Gladsaxe Torv om aftenen 11. januar sidste år.

Her stod han med en bekendt, da en mand steg ud af en bil og affyrede mindst 10 skud. Jonathan Taboryski blev dræbt, da han blev ramt af to af skuddene.

Hans 21-årige kammerat blev også ramt af to skud, men overlevede.

Fra starten har politiet ment, at drabet skyldtes et opgør mellem unge i bandemiljøet. Taboryski havde forbindelse til Værebros Hårde Kerne, som holder til i Værebroparken og i Gladsaxe.

En hvid tredørs Ford Ka blev hurtigt sat i forbindelse med forbrydelsen. Bilen blev stjålet samme dag i Kokkedal, og efter drabet blev den fundet brændende i Emdrup. I den udbrændte bil fandt politiet en sort benzindunk.

På overvågningsvideoen fra tankstationen ser man som nævnt en kraftig mand købe benzin på tanken to dage tidligere. Politiet har dog valgt at sløre hans ansigt af hensyn til hans sikkerhed.

- Vi er interesseret i alle oplysninger om den mand, siger efterforskningsleder Ole Nielsen i en pressemeddelelse.

Drabet på Jonathan Taboryski udløste en bølge af skyderier i blandt andet Skovlunde, Ballerup, Herlev og København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik