Politiet massivt til stede: På rekrutteringsjagt blandt unge computerspillere

I disse dage afholdes landets største esportsfestival Copenhagen Games. Til stede er også politiet, der ser et stort potentiale blandt de unge gamere.

"Der er masser af gode potentielle betjente og it-medarbejdere herude."

Esport er i løbet af de seneste år blevet mere og mere anerkendt som en sportsgren - men også på andre områder er det stort potentiale blandt de unge computerspillere.

Således er politiet mødt talstærkt op til dette års Copenhagen Games, hvor man har i sinde at blive helt til det slutter lørdag aften - i jagten på nye fremtidige kollegaer.

Det oplyser esportsfestivalen i en pressemeddelelse.

- Politiets opgaver og arbejdsmetoder udvikler sig hele tiden, og det kræver medarbejdere, der har nogle analytiske kompetencer og nogle it-kompetencer. Derfor vil vi gerne ud at snakke med de mange unge mennesker til Copenhagen Games, siger Hilbert Strange, der er rekrutteringskonsulent ved Rigspolitiet.

Fakta om Copenhagen Games:

- Danmarks ældste esportsfestival.

- Hovedsageligt baseret på frivillige kræfter.

- Viser live E-sport i verdensklasse og giver mulighed for at gæster selv kan deltage i turneringer samt udforske de mange messestande.

- Har 10-års jubiæum i år. okomotivværkstedets lokaler, som blandt andet er kendt fra TV2-programmet Sukkertoppen.
- Har 10.000 gæster, 1500 deltagere fra 25 forskellige lande og 3.000.000 seere.

Gennem interesse for spil og elektronik får de unge ifølge politiet opbygget strategiske færdigheder og en veludviklet forståelse for it. Og det kan de udnytte hos lige netop politiet, lyder det i pressemeddelelsen.

- It-kompetencer og politiet spiller virkelig godt sammen, så vi er til Copenhagen Games, fordi vi meget gerne vil gøre opmærksom på de mange forskellige spændende it-opgaver, der er i politiet. Både inden for efterforskning og itudvikling, siger Hilbert Strange.

Hos Copenhagen Games er man meget begejstrede for politiets tilstedeværelse under festlighederne og baggrunden for deres interesse i de unge gamere.

- Esporten er virkelig ved at bevæge sig ud i samfundet, og det går stærkt. Det er vi i branchen naturligvis rigtige glade for, fordi det åbner op for samarbejde med mange virksomheder og organisationer, som alle sammen på forskelligt vis kan bruge esporten til noget, siger Zahid Butt, der er direktør og stifter af Copenhagen Games.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik