Politiet kræver terrorsikring af Copenhagen Marathon

Før søndagens maraton i København og på Frederiksberg har politiet krævet, at der opsættes betonafspærringer flere steder på ruten.

Når de omkring 10.500 løbere søndag formiddag tager hul på 42,195 kilometer gennem Islands Brygge, Christianshavn, Indre By, Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg og Vesterbro, vil der være ekstra fokus på sikkerheden.

Københavns Politis risikovurdering af Copenhagen Maraton har betydet, at der opsættes betonafspærringer flere steder langs ruten ligesom dem, der er på blandt andet Strøget. Det skriver DR.

- Vi planlægger det i tæt samarbejde med politiet, som fortæller, hvordan vi skal forholde os. Og vi er blevet bedt om at sætte betonafspærringer op, siger Dorte Vibjerg, der er direktør for Sparta, der står bag Copenhagen Maraton.

Mange afspærrede gader søndag

Hun ønsker ikke at oplyse hvor på ruten, afspærringerne er placeret og hvor mange, der er tale om. Hun lover dog, at løberne ikke vil blive besværet af dem.

Hele løbets rute er fra klokken 7 til 16 spærret af, hvilket betyder, at flere buslinjer er omlagt søndag. Kun to steder – ved Nørre Farimagsgade og Sølvgade – er der sluser, hvor biler har mulighed for at passere. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

stigfrivilligrødekors

playStig giver julehjælp: Rørende at se glædestårerne vælte ud af øjnene på dem

nathalie voral og nino

playNathalie frygter afslag på julehjælp: ”Så skal vi nok leve af pasta de næste par måneder"

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

fødeafdeling region hovedstaden

Coronakrisens babyboom er aflyst for nu - eksperter forklarer hvorfor

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere