Politiet klar med den store bødeblok: Holder ekstra øje med pirat-taxaer under festival

Det kan blive en meget dyr fornøjelse at køre pirat-taxa, hvis politiet opdager det.

I forbindelse med Roskilde Festival vil politiet som i tidligere år holde et vågent øje med privatbiler, der anvendes som taxaer.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Politiet vil holde øje med trafikken i de kommende dage og under Roskilde Festivalen, hvor vi vil forsøge at finde frem til personer, der kører ulovlig hyrekørsel. Det letteste er, at ingen ønsker at køre med uautoriserede hyrevogne, så stopper det af sig selv, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Hvis politiet får en pirat-taxa i nettet, så kan det blive en særdeles dyr fornøjelse for chaufføren.

Kan ende på 40.000 kroner

Der gives nemlig bøder på 35.000 kr. for at køre ulovlig hyrekørsel plus en bøde på 1000 kr. for at køre hyrekørsel i en bil, der ikke er indrettet til det.

Dertil kommer, at man skal have erhvervet chaufførkort, og et manglende kort betyder yderligere en bøde på 4000 kr.

Politiet advarer også mod, at man som kunde sætter sig ind i en pirat-taxa, selv om det kan friste, at betale mindre end i en godkendt hyrevogn.

- Hvis man kører med en privatmand, der kører pirattaxakørsel, så har man ingen garanti for, hvad det er en for chauffør. Har han eller hun overhovedet kørekort? Kører pågældende derhen, hvor man gerne vil hen? Mange andre spørgsmål kan melde sig, lyder det fra politiet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik