Politiet kimes ned i drabssag fra Amager

Københavns Politi har allerede modtaget ca. 60 henvendelser i sagen fra Amager, hvor en serieforbryder er løs.

Københavns Politi har travlt med at besvare henvendelser fra offentligheden i sagen fra Amager, hvor politiet jagter en serieforbryder bag et drab og mindst to voldtægter. Indtil videre har ca. 60 personer ringet, fortæller kriminalkommissær Steffen Thaaning Steffensen.

 - Henvendelserne drejer sig både om nye og gamle forbrydelser, som endnu ikke er blevet opklaret. Vi får også opkald vedrørende den gamle drabssag fra 1990, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Politiet er blevet kontaktet af en kvinde, der har været udsat for voldtægt, men ikke tidligere har anmeldt overfaldet.

Folk ringer også med navne på folk, som Københavns Politi nu skal undersøge. Den 25. september i år blev en 17-årig pige tidligt om morgenen overfaldet kort efter, at hun var stået af metroen på Ørestad Station. Overfaldsmanden slog hende i ansigtet og tvang hende med ind i en kolonihave, hvor han voldtog hende.

Den voldsomme voldtægt gav en uventet bonus for politiet, da gerningsmandens dna er den samme, som blev fundet på en 40-årig lærer, der i 1990 blev fundet dræbt på Amager.

Lene Buchardt Rasmussen kørte den 29. august 1990 fra sit hjem i Peter Sabroesgade i Københavns sydvestkvarter.

Fem dage senere - den 3. september - blev hendes lig fundet i et buskads i Fasanskoven på Amager Fælled.

Dna-sporet viser også, at manden tidligt om morgenen den 3. maj 2005 trængte ind på et kollegieværelse på Amagerkollegiet, hvor han voldtog en 24-årig kvinde.

Manden, der voldtog den 17-årige, beskrives som københavner 35-45 år gammel, 180 cm høj og almindelig til spinkel af bygning. Han havde lidt hule kinder, smal næse, lyse brede øjenbryn og stive lyse skægstubbe.

Københavns Politi vil stadig gerne høre fra den kvinde, der den 25. september klokken 05 cyklede syd på ad Kongelundsvej. Hun kørte på en damecykel med kurv foran.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

ok1111

OK udlover dusør efter flere dieseltyverier

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere